Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Kaukazietiški šašlykai su Tzatziki padažu

    Gero šašlyko paieškos gali tęstis visą gyvenimą. Aš vasarą labai mėgstu ieškoti to gero šašlyko. Tiesą pasakius, kad ir ką bedaryčiau, rezultatas būna panašus – marinatai nestebina, kadangi mėgstu jausti natūralų mėsos skonį ir šviežumą, valgant nebūna to netikėto ak. Bet šie šašlykai buvo kitokie, o pagrindinis jų triukas – šviežių žolelių kalnas ir trumpas marinavimas be druskos ir pipirų -šašlykų mėsa nespėja persisunkti marinatu, nepraranda savo vandeningumo, kurį iš mėsos ištraukia druska. Be to, šašlykai dar ir gausiai kvepia žolelėmis bei palieka burnoje gaivų vasarišką poskonį. Trumpai tariant, šašlykas buvo super, ir visiems labai patiko.

    Reikės

    1 kg kumpio (kiaulienos, ėrienos)
    Didelės saujos šviežių petražolių
    Didelės saujos šviežių mėtų
    Didelės saujos šviežių krapų
    Didelės saujos šviežių kalendrų
    3 didelių svogūnų
    3-4 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus

    Tzatziki padažui:

    1 didelio ilgojo agurko
    500 g natūralaus jogurto (graikiško)
    1 citrinos
    1 ryšelio šviežių mėtų
    Druskos
    Juodųjų maltų pipirų

    Pabaigoje
    Druskos
    Šviežiai maltų juodųjų pipirų

    1. Sukapokite visas žoleles šašlykams ir sudėkite į paruoštą dubenį. Į žolelių mišinį burokine tarka įtarkuokite svogūnus. Supjaustykite mėsą gabalėliais ir sudėkite į dubenį su žolelėmis. Galiausiai užpilkite ant mėsos aliejų ir viską gerai išmaišykite. Palikite max. 2 valandoms. Marinatą galite suplakti ir blenderiu, tada efektas turėtų būti dar geresnis – tiesiog sutrinkite visus produktus į tyrelę.
    2. Paruoškite Tzatziki padažą: burokine tarka sutarkuokite agurką, pabarstykite jį druska. Smulkiai sukapokite mėtas. Išspauskite citrinos sultis į dubenį, tada supilkite jogurtą ir suberkite mėtas bei agurką. Viską išmaišykite, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais. Padėkite padažą į šaldytuvą.
    3. Užkurkite laužą – šašlykams reikia ne pagaliukų, o storų gerų malkų, kurios sudegs į daug anglių. Kepimas turi būti greitas ir staigus: ant daugybės karštų žarijų, pastoviai vartant. Baigiant kepti, iš visų pusių apiberkite iešmus druska bei pipirais.
    4. Patiekite šašlykus su Tzatziki padažu ir traškia balta duona, kuskusu arba ryžiais. Labai gero kuskuso receptas yra čia.

    Skanaus!

    One Comment

    1. Posted Birželis 18, 2013 at 6:49 vakare | #

      Gaivių ir šviežiomis žolelėmis kvepiančių šašlykų norisi jau šio savaitgalio Joninėms – būtinai išbandysim! Bus proga nustebinti giminaičius kuskusu vietoje ryžių.

    One Trackback

    1. [...] Šašlykai trumpai marinuoti, todėl puikiai tiks netikėtai susiruošus į gamtą! Mėsa išlieka natūralaus skonio, pernelyg stipriai nesijaučia prieskoniai, kadangi marinuojami be druskos, išlieka itin sultingi, o vasariškas jų kvapas tiesiog užburia! [...]

    Atsakyti Jokubas

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>