Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Itališka dilgėlių sriuba – Zuppa Di Ortica

    Kai mama pirmą kartą vaikystėje išvirė sriubą iš dilgėlių, labai susirūpinau, kad reikės valgyti tą žolę. Dilgėlė tikrai nebuvo mano, ir, tikriausiai, jūsų, draugė. Tie maži akimirksniu iššokstantys gumbeliai ant nuogų kojų vasarą sukelia panašius jausmus, kaip ir nubalnoti keliai.
    Ši sriuba yra panaši į lietuvišką, bet, kaip būdinga italikšai virtuvei, daug turtingesnė savo skoniu dilgėlių sriuba. Visiems ragavusiems patiko, sriuba jokių priekaištų nesusilaukė, reiškia, dedam į blogą.
    Šiaip ši sriuba turėjo būti kreminė, bet aš vis dar neturiu blenderio, todėl valgėme ne kreminę – kažin, ar apskritai aš ją kreminčiau darydama antrą kartą, nes buvo ir taip labai skanu.

    Įvertinimas: 10/10 Gera, soti sriuba.

    Sudėtingumas: Lengva.

    Šaltinis: Knyga Two Greedy Italians, 44-as puslapis. Recepto autorius – Gennaro Contaldo.

    Reikės:

    3 valgomųjų šaukštų extra virgin alyvuogių aliejaus
    4 griežinėlių Pancetta kumpio (tiks ir parūkyta šoninė)
    1 didelio svogūno
    1 didelės bulvės
    300 g jaunų dilgėlių
    100 g rukolos (garžgarstės)
    1 litro daržovių sultinio (jei naudotaje kubelius, prireiks maždaug 2,5)
    120 g tarkuoto parmezano sūrio.

    1.Paruoškite dilgėles: apsimovę pirštines nuplaukite šaltu vandeniu, o tada užplikykite dubenyje karštu. Palaikykite minutę-kitą, tada išimkite ir labai smulkiai sukapokite (storesnius kotelius išmeskite).
    2. Juostelėmis supjaustykite kumpį, įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir pakepkite, kol mėsa taps aukso spalvos. Išimkite iš keptuvės, atidėkite į šalį.
    3. Smulkiai supjaustykite svogūną ir bulvę. Įkaitinkite keptuvę su likusiais riebalais ir apkepkite joje svogūną, kol suminkštės.
    4. Visus produktus, išskyrus sūrį ir kumpį, sudėkite į puodą ir užpilkite sultiniu. Virkite maždaug 30 minučių.
    5. Baigiant virti, paragaukite, papipiruokite sriubą, patikrinkite, ar netrūksta druskos. Tada suberkite pusę parmezano ir išmaišykite. Tada jau galite sutrinti sriubą blenderiu. Jeigu norite skystesnės sriubos, įpilkite papildomai sultinio.
    6. Patiekite sriubą: išpilstykite į dubenėlius, ant viršaus uždėkite dar parmezano ir pabarstykite kepto kumpio gabalėliais. Sriubą tinka valgyti su traškia balta duona.

    Skanaus!

    4 Comments

    1. Posted Birželis 14, 2013 at 9:24 ryte | #

      Man visada patinka netikėtų augalų panaudojimas virtuvėje :D Tokios sriubos tikrai neatsisakyčiau

    2. Janina
      Posted Spalis 13, 2014 at 7:37 vakare | #

      Puikis straipsnis! Kaip tik turiu “žaliavos” patiekalui:) Tiesa, atėjus rudeniui prisiminiau, kad netoli tų dilgėlių turiu ir mėtų, o kavos aparatai dabar ant bangos tai pabandysiu įvairius receptus. Vienas iš jų- juoda kava su mėtos lapeliu. Tikiuosi patiks ir jums!

    3. Posted Spalis 16, 2014 at 1:54 ryte | #

      Ji dar voveraites trpaumi apverda prieš gamindama. Vietoje pomidorų padažo dėjo pusę gyvo pomidoro. Ir papildomai pridėjo petražolių. Skanu labai buvo. Padarė ne tokią tirštą, kaip, kad maniškė versija. Gal dėl to ji tokia lyg ir gaivesnė (jeigu galima taip apie sriubą sakyti) gavosi.

    4. Posted Vasaris 18, 2015 at 6:51 vakare | #

      Kaip supratau mama dadėjo tik šoninės? Aš jai pitarriu visu 100proc- voveraitės+šoninė= nu jau visai beprotiškai fantastiškas skonis turėtų gautis

    Atsakyti Martyna

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>