Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Iškylos suktinukai su špinatais ir rūkyta lašiša

    Užvakar ryte nuėjau į turgelį ir pamačiau pas vieną moterį šviežių špinatų – didelių, standžių ir jau pasiruošusių žydėti. Ar galima tokių nepirkti? Aišku, kad negalima, todėl nusipirkau maišiuką.
    Iš špinatų galėjau padaryti kokį nors vištienos patiekalą arba sriubą, arba bandeles su špinatų įdarų, kurios primena mokyklos bufetą. Bet pasirinkau paprasčiau – suktinukus, nes norėjosi kažko gaivaus, bet ne salotų, ir dar kažko sotaus. Taigi suktinukai pasirodė velniškai tinkamas patiekalas mano tos dienos pilvo pageidavimams.
    Nederėtų nuvertinti suktinukų ir sumuštinių – man šie patiekalai taip pat mieli, kaip ir bet kurie kiti gurmaniški. Pats paprasčiausias sumuštinis ryte su rūkyta dešra iš turgaus ir šviežiu agurku suteiks nei kiek ne mažiau laimės, nei ištaigingas omletas ar dar kokie nors brangūs pusryčiai.
    Šie suktinukai tikrai puikūs. Verti dėti ir ant užkandžių stalo, ir vaikams į priešpiečių dėžutę, ir vienišų pusryčių stalui. Lašišos juose nėra labai daug, bet ji juntama gana gerai. Į šiuos suktinukus galima dėti kokias tik mėgstate žoleles, agurką, o jei esate vegetaras, lašišą pakeiskite kepintų konservuotų paprikų griežinėliais.

    Įvertinimas: 10/10 Labai puikūs suktinukai.

    Sudėtingumas: Lengva.

    Šaltinis: Receptą radau BBC Good Food.

    Maždaug 12-ai suktinukų reikės:

    100 g rūkytos lašišos
    3 kietai virtų kiaušinių
    100 g šviežių špinatų
    2 didelių kvadratinių lavašų lakštų arba 6 mažesnių apvalių
    100 g lengvo majonezo
    3 arbatinių šaukštelių Dižono garstyčių
    Pusės nedidelio raudonojo svogūno
    Pipirų
    Dar šiek tiek majonezo ir garstyčių serviravimui

    1. Pirmiausia kietai išvirkite kiaušinius, supjaustykite špinatus ir svogūną labai smulkiai bei lašišą.
    2. Kiaušinius supjaustykite nedideliais griežinėliais.
    3. Paruoškite padažą: majonezą sumaišykite su garstyčiomis ir smulkintu svogūnu.
    4. Ištieskite lavašus ant stalo: aptepkite juos majonezo padažu, palikdami šiek tiek sausos vietos kraštuose. Sudėkite ant viršaus špinatus, kiaušinius bei lašišą. Viską apibarstykite pipirais ir susukite vyniotinius. Aštriu peiliu juos supjaustykite tokio ilgio gabalėliais, kokiais norite (mano nebuvo labai aštrus, todėl, kaip matote, nelabai gražiai atsipjovė).
    5. Iš majonezo ir garstyčių sumaišykite dar šiek tiek padažo, kurį galėsite užsipilti valgydami.
    6. Rekomenduoju suktinukus trumpai pakaitinti ant sausos keptuvės, kad lavašas geriau kastųsi arba palaikyti šaldytuve keletą valandų.

    Skanaus!

    3 Comments

    1. Posted Birželis 5, 2013 at 6:43 vakare | #

      oi kaip mano seima megsta tokius suktinukus!!!! tik mes lasisa klojam sluoksniais; spinatus irgi; buna tokie ukiski suktinukai; labai skanu!

      • ugne
        Posted Birželis 6, 2013 at 5:24 ryte | #

        Ukiski tikriausiai dar geriau:) as taip pat juos labai megstu, vis ieskau ir ieskau nauju suktinuku receptu :)

    2. Posted Gegužė 4, 2014 at 4:48 vakare | #

      Pas mus grupės vakarėlyje kažkuri iš merginų atnešė tokių, tai jau po 5min lėkštė tuščia visiškai buvo :D

    Atsakyti Restoranai Vilniuje

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>