Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Tailandietiška sriuba su vištiena

    Mes, lietuviai, iš tikrųjų nemokame Pekino kopūsto naudoti pagal jo paskirtį. Ar jūsų aplinkoje jį troškina? Ar deda į sriubas? Tikriausiai ne, nebent Jūs esate maisto tinklaraštininkas ar domitės kitų šalių virtuve. Dažniausiai mūsų giminės ir atimieji šį kopūstą supjausto mišrainei ar salotoms.
    Močiutė po šeimos baliaus važiuojant namo įdėjo Pekino kopūstą. Žinoma, galėjau kuo puikiausiai pasigaminti kokią mišrainę su krabų lazdelėmis ir kukurūzais – vaikystės baliaus klasiką. Bet namuose turiu labai gerą Ken Hom knygą, iš kurios dar nei vienas receptas manęs neapvylė, todėl nusprendžiau iš kopūsto išvirti sriubą.
    Apkepto Pekino kopūsto kvapas yra nepakartojamas – jeigu dar niekad jo šitaip neruošėte, patariu kuo greičiau išmėginti.

    Įvertinimas: 10/10 Išties gera sriuba, kitaip jos čia net nedėčiau. Kvapni, aromatinga, nekaloringa ir netgi soti.

    Sudėtingumas: Labai paprasta.

    Šaltinis: Ken Hom knyga Ken Kom’s Hot Wok, 50 puslapis.

    Nemažam puodui sriubos reikės:

    100 g ryžių makaronų
    Pusės mažesnio Pekino kopūsto
    Vienos didelės vištienos krūtinėlės
    Vienos nutarkuotos citrinos žievelės
    Vienos nutarkuotos žaliosios citrinos žievelės
    1 valgomojo šaukšto bekvapio aliejaus
    2 česnako skiltelių, sutraiškytų
    2 plonų imbiero griežinėlių
    1 arbatinio šaukštelio druskos
    Ketvirčio arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
    1 valgomojo šaukšto lengvo sojos padažo (light soy sauce) – jokiu būdu ne dark soy sauce!
    1,3 l vištienos sultinio (naudojant kubelius, bus beveik 3 kubeliai)
    8 svogūnų laiškų ūglių
    Šviežios kalendros – kuokšto

    Padažui:
    4 valgomųjų šaukštų žuvų padažo (Thai fish sauce)
    1 arbatinio šaukštelio džiovintos aitriosios paprikos miltelių ar trupinių (gaunasi šiek tiek aštru, jei aštriai nemėgstate, dėkite sriubos virimo pabaigoje po truputį ir ragaukite)
    1 valgomojo šaukšto smulkinto česnako (maždaug 3 skiltelės)
    1 valgomojo šaukšto žaliosios citrinos sulčių
    4 valgomųjų šaukštų vandens
    1 valgomojo šaukšto cukraus

    1. Užmerkite ryžių makaronus karštame vandenyje maždaug 20-čiai minučių.
    2. Sumaišykite visus ingredientus padažui ir palikite subręsti.
    3. Viską susipjaustykite – žoleles sukapokite, vištieną supjaustykite labai mažais gabalėliais, Pekino kopūstą – nedidelėmis skiltelėmis.
    4. Jeigu turite didesnę WOK keptuvę, viską galėsite daryti joje, o jei ne – tada prireiks keptuvės ir didelio puodo. Toliau aprašysiu, kaip elgtis turint tik keptuvę ir puodą. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, ir, kai pradės kilti dūmas, suberkite kopūstą ir kepinkite tol, kol gražiai pagels. Tada suberkite kopūstą į didelį puodą.
    5. Toliau kepinkite imbierą ir česnaką – maždaug minutę, o tada sumeskite juos į puodą taip pat.
    6. Supilkite į puodą sultinį ir sojos padažą, suberkite visus prieskonius, citrinos žieveles ir viską virinkite maždaug 4 minutes ant mažos ugnies nuo užvirimo. Tada nukoškite makaronus ir sudėkite juos į puodą. Viską pavirinkite dar 5 minutes.
    7. Galiausiai suberkite svogūnų laiškus, vištieną, supilkite padažą ir viską pavirinkite dar 2 minutes.
    8. Paragaukite, ar netrūksta druskos, nukelkite puodą nuo ugnies ir suberkite kalendrą.
    9. Patiekite sriubą iškart.

    Skanaus!

    Komentuokite!

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>