Šis klasiškas patiekalas – vienas mano mėgiamiausių ir buvo gamintas daugybę kartų, kol visus išvaišinau. Visi, kurie valgė, linksėjo ir sakė, kad labai gerai. Tai tiesiog tobulas šeimos patiekalas, be kurio mano virtuvėje kažko trūktų.
Įvertinimas: 10/10 Kaip ir sakiau – be šio patiekalo mano virtuvės meniu būtų blankus ir nykus. Grybai, grietinėlė, vynas, taragonas (peletrūnas lietuviškai) arba petražolės, vištiena ar kalakutiena ir traškios baltos duonos gabalas – ko gi dar reikia?
Ingredientais galite varijuoti: man skaniausia kalakutiena su taragonu, bet skanu ir su petražolėmis. Gali būti ir vištiena su taragonu arba vištiena su petražolėmis. Jeigu būtent šių žolelių negaunate šviežių, iš bėdos tiks ir krapai.
Sezono metu galite naudoti formą išlaikančius miško grybus.
Aš bandysiu šį patiekalą daryti ir ant laužo – turėtų būti labai puiku.
Sudėtingumas: Labai paprasta.
Šaltinis: Receptą radau Rachel Khoo knygoje The Little Paris Kitchen, 187-ajame puslapyje.
4 žmonėms reikės:
Šaukšto sviesto
500 g kalakutienos ar vištienos krūtinėlės
250 g pievagrybių
Didelės saujos smulkinto taragono (peletrūno) ar petražolių – žolelės turi būti būtinai šviežios
Padažui:
30 g sviesto
30 g miltų
450 ml vištienos sultinio, šilto
125 ml balto sauso vyno
4 valgomųjų šaukštų grietinėlės
1 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių
Druskos ir pipirų pagal skonį
1. Supjaustykite viską, ką reikia: petražoles ar taragoną sukapokite, mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais/juostelėmis, o grybus – skiltelėmis.
2. Paruoškite padažą: ant vidutinio dydžio ugnies prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, tada suberkite miltus ir plakite viską iki tol, kol gausite auksinės spalvos tyrelę. Tada nuimkite prikaistuvį nuo ugnies, ir, po truputį maišant, supilkite sultinį. Pastatykite puodą ant ugnies atgal ir pavirkite maždaug 10 minučių pastoviai maišant, kol sutirštės. Jei padažas taps per daug tirštas, įpilkite šiek tiek vandens. Galiausiai supilkite vyną, citrinos sultis grietinėlę, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį ir maišydami viską pavirkite dar 10 minučių.
3. Kol padažas baigia virti, iškepkite mėsą: įkaitinkite didelę keptuvę, joje ištirpinkite sviestą. Sudėkite mėsą ir kepkite pavartydami kelias minutes. Kai šiek tiek apkeps, sudėkite grybus ir viską kepinkite dar 5 minutes.
4. Supilkite į keptuvę padažą, suberkite žoleles ir pakaitinkite viską keletą minučių.
5. Patiekite patiekalą su traškia balta duona – labai skanu į ją dažyti šį nuostabų padažą.
Skanaus!
8 Comments
You need targeted traffic to your Miško UogosKalakutiena taragono ir baltojo vyno padaže | Miško Uogos website so why not try some for free? There is a VERY POWERFUL and POPULAR company out there who now lets you try their traffic service for 7 days free of charge. I am so glad they opened their traffic system back up to the public! Sign up before it is too late: http://rcade.tk/wxw3
There’s definately a lot to learn about this issue. I like all the points you’ve made.
For newest news you have to pay a visit internet and on web I found this web page as
a best web page for newest updates.
Genuinely no matter if someone doesn’t know after that its up to other people that they
will assist, so here it occurs.
This post is priceless. How can I find out more?
my blog post investment opportunities – northernbeaches.surf -
Keep this going please, great job!
My homepage internet marketing
This piece of writing presents clear idea in favor of the new
viewers of blogging, that truly how to do blogging and site-building.
My site shopping
Los 5 coches más seguros por menos de 250 mil pesos.
3 Trackbacks
visit secret touch site…
Miško UogosKalakutiena taragono ir baltojo vyno padaže | Miško Uogos…
tar for Roof…
Miško UogosKalakutiena taragono ir baltojo vyno padaže | Miško Uogos…
Thorough Cleaning…
Miško UogosKalakutiena taragono ir baltojo vyno padaže | Miško Uogos…