Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Graikiškos vištienos ir kuskuso salotos su tzatziki padažu

    Įvertinimas: 10/10 Tai tikrai puikus patiekalas geriausiems draugams pavaišinti. Greitas, lengvas, įspūdingai atrodantis didžiulėje lėkštėje per visą stalą. Žmonės dedasi salotų patys tiek, kiek jiems patinka, kabiną gaivų tzatziki padažą, ir visas šis procesas suteikia nepaprastai daug komforto. Galima šias salotas daryti ir lauke – tada tai bus visiškas kulinarinis sprogimas, ypač, jei naudosite šviežias žoleles, o vištieną kepsite ant dūmojančio laužo. Tokią vakarienę prisiminsite ilgam, o draugams padarysite įspūdį.
    O skonis? Skonis tobulas – vasariškas, gaivus, neapsunkinantis, turtingas, šviežias. Šviežios daržovės, alyvuogės, Feta, gerai iškepta mėsa ir gaivios mėtos su agurku – patys įsivaizduokite, man jau trūksta žodžių.
    Beje, šiam patiekalui reikia labai labai didelės lėkštės (į manąją telpa kalakutas) arba kepimo skardos, nes salotų yra labai labai daug.

    Sudėtingumas: Labai paprasta.

    Šaltinis: Receptą radau čia, bet šiek tiek adaptavau, nes norėjosi daugiau vištienos, o tzatziki padažo neužteko.

    4 žmonėms reikės:

    Kuskusui:

    1 puodelio (300g ) kuskuso
    2 paprikų – geltonos ir raudonos
    Didelės saujos svogūnų laiškų (arba 4 krūmelių su galvutėmis)
    Pusės ryšelio krapų
    200 g konservuotų žaliųjų žirnelių
    1 didelė sauja juodųjų alyvuogių be kauliuko
    Alyvuogių aliejaus
    100 g Fetos sūrio
    Druskos, pipirų

    Vištienai:

    3 vidutinio dydžio vištienos krūtinėlių
    1 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio
    Pusės arbatinio šaukštelio cinamono
    Pusės arbatinio šaukštelio muskato riešuto miltelių
    1 citrinos
    Alyvuogių aliejaus
    Druskos, pipirų

    Tzatziki padažui:

    1 didelio ilgojo agurko
    500 g natūralaus jogurto (graikiško)
    1 citrinos
    1 ryšelio šviežių mėtų
    Druskos
    Juodųjų maltų pipirų

    1. Pirmiausia paruoškite Tzatziki padažą: burokine tarka sutarkuokite agurką, pabarstykite jį druska. Smulkiai sukapokite mėtas. Išspauskite citrinos sultis į dubenį, tada supilkite jogurtą ir suberkite mėtas bei agurką. Viską išmaišykite, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais.
    2. Paruoškite kuskusą: puode kuskuso kruopas užpilkite dviem puodeliais verdančio vandens, pasūdykite pamaišykite, puodą uždenkite ir palikite dešimčiai minučių.
    3. Smulkiai sukapokite paprikas, svogūnų laiškus, krapus. Nuo žirnelių nupilkite vandenį ir sumaišykite juos kartu su kitomis daržovėmis. Rankomis stambiais gabalėliais susmulkinkite alyvuoges ir taip pat įmaišykite į daržoves. Tada daržoves papipiruokite, ir vėl viską permaišykite.
    4. Dabar galite pradėti kepti vištieną: nutarkuokite citrinos žievelę ir apvoliokite joje krūtinėles kartu su kitais prieskoniais, gerai įtrinkite druska ir pipirais, pamasažuokite užpylę alyvuogių aliejaus. Įkaitinkite keptuvę su dar šiek tiek alyvuogių aliejaus ir kepkite krūtinėles po 3-5 minutes ant kiekvienos pusės.
    5. Kol vištiena kepa, paruoškite didžiąją salotų lėkštę: sumaišykite jau išbrinkusį kuskusą su daržovėmis, išspauskite nutarkuotą citriną, viską išmaišykite ir suverskite paruoštą kuskusą į didžiulę lėkštę arba skardą. Tzatziki padažą supilkite į dubenėlį, praskirkite lėkštės viduryje kuskusą ir patalpinkite ten dubenėlį su padažu. Kuskusą apliekite alyvuogių aliejumi, apibarstykite trupintu Fetos sūriu.
    6. Iškepusią vištieną supjaustykite griežinėliais ir apdėliokite ja kuskuso viršų. Visą lėkštę pabarstykite juodaisias maltais pipirais ir neškite lėkštę į stalo vidurį.
    7. Vištieną galima kepti ir lauke ant grotelių, bet tada ją reiktų gausiau įtrinti aliejumi.

    Skanaus!

    One Comment

    1. Joana
      Posted Kovas 26, 2013 at 9:35 ryte | #

      Sveikinu su artėjančiomis šventėmis!

      Ta proga – ir smagus sveikinimas, leidžiantis paskaičiuoti, kiek laiko prireiks šventiniam stalui paruošti: http://www.artedomestica.eu/sveikinimas/

    One Trackback

    1. [...] 1. Sukapokite visas žoleles šašlykams ir sudėkite į paruoštą dubenį. Į žolelių mišinį burokine tarka įtarkuokite svogūnus. Supjaustykite mėsą gabalėliais ir sudėkite į dubenį su žolelėmis. Galiausiai užpilkite ant mėsos aliejų ir viską gerai išmaišykite. Palikite max. 2 valandoms. 2. Paruoškite Tzatziki padažą: burokine tarka sutarkuokite agurką, pabarstykite jį druska. Smulkiai sukapokite mėtas. Išspauskite citrinos sultis į dubenį, tada supilkite jogurtą ir suberkite mėtas bei agurką. Viską išmaišykite, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais. Padėkite padažą į šaldytuvą. 3. Užkurkite laužą – šašlykams reikia ne pagaliukų, o storų gerų malkų, kurios sudegs į daug anglių. Kepimas turi būti greitas ir staigus: ant daugybės karštų žarijų, pastoviai vartant. Baigiant kepti, iš visų pusių apiberkite iešmus druska bei pipirais. 4. Patiekite šašlykus su Tzatziki padažu ir traškia balta duona, kuskusu arba ryžiais. Labai gero kuskuso receptas yra čia. [...]

    Komentuokite!

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>