Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Blyneliai su lašiša, krienais ir ikrais

    Artėjančių užgavėnių proga reikia išbandyti kokį nors dar nevalgytą blyną. Taigi pasirinkau šiuos blynelius su virtomis bulvėmis ir mano mėgstamais priedais. Skonis kosminis! Skubu kuo greičiau aprašyti, kad spėtumėte įtraukti šiuos blynus į savo Užgavėnių meniu!

    Įvertinimas: 10/10 Labai labai geri blynai, ir dar geresni jo priedai! Viskas labai dera, ir krienai, ir lašiša, ir ikrai, ir rukola, žodžiu, visiškai geras patiekalas. Blynai čia įgauna visai kitokį pavidalą, tokį, sakyčiau, neblynišką! Nuoširdžiai rekomenduoju visiems išbandyti.

    Sudėtingumas: Labai paprasta.

    Šaltinis: Knyga Pancakes, 23 puslapis.

    3-4 asmenims reikės:

    Blynams:
    2 didelių arba 3 mažų bulvių
    50 gramų sviesto
    85 gramų miltų
    2 kiaušinių
    100 ml pieno
    Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
    Alyvuogių aliejaus kepimui

    Patiekimui:
    3 valgomųjų šaukštų krienų su grietinėle
    3 valgomųjų šaukštų grietinėlės
    150 g rūkytos lašišos
    Raudonųjų dirbtinių ikrų
    Rukolos lapelių
    Juodųjų pipirų

    1. Nulupkite bulves, supjaustykite jas į kelias dalis ir išvirkite pasūdytame vandenyje (virkite maždaug 15 minučių).
    2. Sugrūskite išvirusias bulves kartu su sviestu.
    3. Atskirame inde išplakite kiaušinius ir įmaišykite juos į bulvių masę. Tada suberkite miltus, viską išmaišykite, ir galiausiai supilkite pieną ir maišykite iki tol, kol gausite gražią masę. Padruskuokite ir papipiruokite blynų tešlą.
    4. Paruoškite padažą: krienus sumaišykite su grietinėle atskirame indelyje.
    5. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogiu aliejumi ir iškepkite blynus: dėkite po vieną valgomąjį šaukštą ir kepkite ant didelės ugnies maždaug po 2 minutes ant kiekvienos pusės. Pasistenkite iškepti lyginį blynų skaičių, kad nei vienas valgytojas neliktų be porcijos.
    6. Patiekite blynus: Dėkite vieną blyną, ant jo – plėšytą lašišą, ją apliekite krienų ir grietinėlės padažu, tada dėkite antrąjį blyną, ant viršaus – po arbatinį šaukštelį ikrų ir šiek tiek rukolos lapelių. Papipiruokite.
    Gėda sakyti, bet tinka su CocaCola.

    Skanaus!

    Komentuokite!

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>