Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Beatos tiršta lęšių ir morkų sriuba

    Per Kalėdas mama padovanojo Beatos sieninį kalendorių. Na, ir ten kiekvieną mėnesį po receptą. Tai kaipgi neišbandysi. Sausio mėnesiui priklauso ši lęšių sriuba.

    Įvertinimas: 9/10 Paprasta tvarkinga sriuba, skonis teisingas ir geras, bet ne pakankamai skraidinantis į padebesius. Bet kokiu atveju – skanu ir sveika. Aš receptą šiek tiek adaptavau pagal save (žžemiau ir pateiksiu adaptuotą variantą), pavyzdžiui, nekepinau morkų, nedėjau kumino, nes niekaip nesiseka jo pamėgti, ir netryniau sriubos blenderiu.

    Sudėtingumas: Labai paprasta.

    Šaltinis: Adaptuota pagal 2013-ųjų metų Beatos Kalendoriaus Sausio mėnesio puslapio lęšių sriubos receptą.

    Visai šeimai (4-5 asmenims) reikės:

    Nykščio didumo imbiero šaknies
    4 nedidelių morkų
    2 valgomųjų šaukštų pomidorų pastos
    1 svogūno galvos
    1 stiklinės raudonųjų ar rudųjų lęšių (tinka iš bėdos ir paprasti žalsvi)
    2 skiltelių česnako
    Ketvirtadalio džiovintos aitriosios paprikos be sėklelių, smulkintos
    1 litro vištienos sultinio
    1 valgomojo šaukšto kario prieskonių mišinio
    Pluoštelio šviežių kalendrų
    Druskos, juodųjų pipirų
    Grietinės serviravimui

    1. Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką, burokine tarka sutarkuokite morkas, nulupkite ir smulkiai sutarkuokite imbierą, stambiai susmulkinkite kalendrą.
    2. Dideliame puode užkaiskite sultinį, į jį suberkite lęšius, o tada – daržoves, pomidorų pastą ir prieskonius, išskyrus kalendrą.
    3. Viską virkite iki tol, kol lęšiai išvirs. Jeigu reikia – papildomai į sriubą įpilkite vandens. Ji turi būti tiršta, tad labai daug vandens nereikia.
    4. Sriubai išvirus, suberkite į ją pusę kalendros, ir viską išmaišykite. Pažiūrėkite, ar netrūksta druskos, pipirų.
    5. Patiekite sriubą su traškia balta duona, šlakeliu grietinės ir likusiais kalendros lapeliais. Jeigu norite kreminės sriubos, prieš serviruojant sutrinkite ją blenderiu.

    Skanaus!

    4 Comments

    1. Posted Vasaris 6, 2013 at 9:01 vakare | #

      O va kumino ir aš negaliu ne tik, kad pamėgt, bet išvis pakęst. Šeip esu tikrai neišranki atskiriems produktams ,mažai yra tokių kurių nevalgau, bet va kumino užtenka, kad žiubsnelis būtų ir aš negaliu valgyt to maisto. Jis siaubingai dvokia.

      • ugne
        Posted Vasaris 7, 2013 at 7:13 ryte | #

        as irgi!!! galiu valgyti maista su visais prieskoniais, netgi su anyziumi, kurio taip daug kas nemegsta, bet kumino niekaip negaliu valgyti, niekaip.. ir vis karts nuo karto pabandau ji pamegti, bet neiseina niekaip:)

      • Posted Spalis 16, 2014 at 12:11 ryte | #

        Šis mano mėgstamiausiais, iš visų laužų savo laiku vienas drauags buvo atsivežęs kaladėlę, net su instrukcija, nedidelė 10X20 bet sužymėta, raudonu markeriu, kur pjauti rekomenduotina su benzopjūklu o kur gręžti su akumuliatoriniu grąžtu, nes kaip rašė instrukcija miškuose elektros gali ir nebūti . ir kur kapoti

    2. Evelina
      Posted Rugsėjis 26, 2015 at 11:33 ryte | #

      Gal ir skanu, bet kaip nors sauksta praryti is tokio “kruzo” atrodo, kazkokiam siukslyne ar landynes rado ir sriubos ipyle. Fu, net supykino

    Komentuokite!

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>