Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Polės pyragėlis

    Viename reklaminiame leidinyje aptikau labai gražią Nestle produkcijos reklamą – negrabia vaikiška rankele buvo užrašytas karamelinio pyrago su bananais ir grietinėle receptas. Polly’s super banoffee pie, buvo parašyta. Banoffee? Karamelė + bananai? Tai jau čia kaip tik mano reikalas, pagalvojau.

    Įvertinimas: 11/10 Labai labai skanus pyragėlis. Ne per saldus, bet labai energijos suteikiantis, t.y. – kaloringas apsčiai. Bet skonis koks! Bananai čia netgi suteikia kažkokią rūgštelę, kurios niekur kitur dar niekad nejaučiau. Ir kas svarbiausia – šis pyragas toks paprastas ir toks lengvas, kad jį gali pasidaryti netgi mažas vaikas savo draugams ar gimtadieniui. Tepdama karamelę būtent taip ir pasijutau – lyg maža mergaitė, lipdanti savo individualų negrabų sausainį. Nepakartojamas expieriencas!
    Tik vienas dalykas – recepte buvo nurodyta, kaip man pasirodė, per mažai sviesto pagrindui – būtų tikrai nesulipę trupiniai, todėl aš pridėjau daugiau sviesto savo nuožiūra. Recepte taip pat pateiksiu savąjį sviesto kiekį – nenoriu, kad nenusiviltumėte Polės pyragėliu.

    Sudėtingumas: Labai labai paprasta.

    Šaltinis: Receptą išplėšiau iš kažkokio reklaminio leidinio.

    Polės pyragėliui reikės:

    250 g paprastų trapių sausainių – digestives ar Selga (Gaidelis netinka, nes jie per greitai drėksta
    160 g sviesto
    400 g Nestle Carnation Caramel (galite drąsiai naudoti Rududu skardinę, nes skonis beveik identiškas – Nestle karamelė šiek tiek skystesnė)
    4 bananų
    300 ml riebios grietinėlės
    Mažo gabalėlio juodojo šokolado

    1. Sutrupinkite sausainius iki smėlio grūdelių dydžio trupinių – galite naudoti blenderį ar smulkią tarką.
    2. Išlydykite sviestą ir supilkite jį į sausainių trupinius. Viską gerai išmaišykite. Sausainių masę supilkite į apvalią formą tortui ir gerai suspauskite bei išlyginkite trupinius. Belygindami kraštus palikite šiek tiek aukštesnius, o centrą lengvai įgaubkite.
    3. Padėkite torto pagrindą į šaldytuvą pusvalandžiui arba į šaldymo kamerą dešimčiai minučių, kad atvėstų ir suliptų.
    4. Kol torto pagrindas vėsta, išplakite grietinėlę elektriniu maišytuvu iki standumo. Galite naudoti vieną pakelį Dr Oetker grietinėlės standiklio – tada grietinėlė išsiplaks greičiau.
    5. Supjaustykite bananus griežinėliais.
    6. Kai pyrago pagrindas bus atvėsęs, užtepkite ant jo visą karamelę ir išlyginkite su valgomuoju šaukštu. Tada sudėkite visus bananus ant viršaus, o galiausiai visą pyragą tolygiai aptepkite plakta grietinėle.
    7. Pyrago viršų apibarstykite tarkuotu šokoladu.
    8. Užbaigtą Polės pyragėlį padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui, o tada jau galėsite valgyti!
    9. Išmokykite padaryti šį pyragą savo vaikus.

    Skanaus!

    15 Comments

    1. Posted Rugsėjis 4, 2012 at 5:17 ryte | #

      Mmm..labai nuodemingai skamba ir atrodo :D

      • ugne
        Posted Rugsėjis 4, 2012 at 12:10 vakare | #

        visiems, kam rodžiau, tą patį sakė:D

    2. Tiga
      Posted Rugsėjis 4, 2012 at 9:22 vakare | #

      Nerealus!!! tirpsta burnoje! minkstutelis, aromatingas, bananai tokio gaivumo duoda, visi skoniai tarpusavy puikiai dera:) o svarbiausia kad pagaminamas labai paprastai:)

      • ugne
        Posted Rugsėjis 5, 2012 at 10:10 ryte | #

        Malonu, kad išbandėte ir patiko!! Mums taip pat jis sutirpo burnoje, gal net pernelyg greitai…:D todėl ir įvertinau 11:))

    3. ggg
      Posted Spalis 24, 2012 at 10:35 vakare | #

      Superinis pyragėlis.. Labai labai skanus. Visą viena pati suvalgyčiau :D tik va vis dabar galvoju, ką reiktų kitą kart padaryti kitaip su RUDUDU.Nes prapjovus pyragėlį ir palikus jį kuriam laikui, rududu bėga iš jo. Tai manau kitą kartą imsiu daugiau sausainių, ir dalį rududu maišysiu su jais,ir tada bus dviejų aukštų pyragėlis. Super skanus :)

      • ugne
        Posted Gruodis 18, 2012 at 12:19 vakare | #

        Na taip, rududu turi savo minusa – skysteja. Dar butu galima rududu sumaisyti su lydytu sviestu – tai apsaugoti nuo isskydimo. Dziaugiuosi, jog patiko!

    4. Giedrius
      Posted Gruodis 17, 2012 at 9:14 vakare | #

      Sveiki, Pyragas atrodo tikrai labai skaniai, bet norėčiau paklausti ar išsilaikytų šis pyragas kokias 4 dienas vėsioje patalpoje?

      • ugne
        Posted Gruodis 18, 2012 at 12:15 vakare | #

        Labas, Giedriau:)
        Šis pyragas yra nekeptas, todėl geriausia jį valgyti šviežią – tą pačią diena, ir, jei lieka, kitą, nes rududu arba nestle kremas turi minusa – tyžta, skystėja. O šiaip pyragėlis yra pasakiško skonio ir tinka draugams vaišinti, nes pasigamina per keletą minučių, bet šventei jis galbūt nėra pritaikytas, o tuo labiau stovejimui keletui dienu, nes pats receptas reikalauja preciziško šviežumo. Bet kokiu atveju, šį pyraga reikia išbandyti būtinai! O Kalėdoms siulau pasigaminti torta Ramune, kuris taip pat yra mano bloge – aš pati jį darysiu.:))

    5. Aistė
      Posted Balandis 9, 2013 at 7:47 vakare | #

      Atradau šį receptą ir iškilo klausimas – ar tiktų (atsižvelgiant į pyrago skonį) grietinėlę šiame recepte pakeisti, pavyzdžiui, “Philadelphia” sūriu? :)

      • ugne
        Posted Balandis 10, 2013 at 2:16 vakare | #

        Labas, Aiste:) Nemanau, kad tiktų – ir konsistencija ne ta, ir rūgštumo šiek tiek yra, kadangi sūrinis produktas. Šiam pyragui norisi švelnumo, tad patariu naudoti grietinėlę – ir pigiau, ir skaniau bus:))

    6. Akvile
      Posted Balandis 26, 2013 at 3:24 vakare | #

      Labas, labai noriu pagaminti šį tortą mamos dienai, tik iškilo vienas klausimas. Kokią grietinėlę naudoti? Purškiamą ar kokią? O atrodo labai skaniai ir manau kartais tokia nuodėmę sau leisti galima :D

      • ugne
        Posted Balandis 29, 2013 at 1:12 vakare | #

        Labas Akvile, džiaugiuosi, kad renkiesi šį visiems patinkantį skanėstą:) Tik jokiu būdu ne purškiamą! Naudok paprastą pačią riebiausią grietinėlę ir ją elektriniu plaktuvu išplak iki standumo – gali dėl visa ko įdėti pakelį grietinėlės standiklio, jei nesibaidai šiek tiek chemijos – tada greičiau išsiplaks:)

    7. Akvile
      Posted Balandis 30, 2013 at 3:43 vakare | #

      O kokia grietinėle butent Jūs naudojat? Nes tiesiog nenoriu, nusipirkti betkokios ir, kad po to nesigautų :/

      • ugne
        Posted Gegužė 7, 2013 at 12:04 vakare | #

        Nelabai žiūriu į etiketes – žiūriu, kad riebumas būtų mažiausiai 30%. O šiaip kažkada patiko MŪ plakamoji grietinėlė plastmasiniame mažame buteliuke:)

    8. Ausra
      Posted Vasaris 17, 2015 at 1:33 vakare | #

      Labai skanus pyragas! Tik ant dugno gal vertetu deti kokio kepimo popieriaus, nes man man tai taip normaliai prilipo prie skardos :D

    Atsakyti Giedrius

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>