Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Kinietiška vištiena su česnakais ir agurkais

    Apie mums įprasto valgyti žalio agurko naudojimą kinietiškuose patiekaluose girdėjau jau seniai, ir labai knietėjo kokį nors tokį receptą išbandyti, bet vis nerasdavau patikimo. Patikimus receptus vadinu tuos, kurie parašyti atsakingai, arba kurių autoriai – tiesiog garsūs šefai. Tad kai prieš kelias dienas pamačiau šį šefo Ken Hom (aš jau jį įsimylėjau) receptą, iškart išbandžiau.

    Įvertinimas: 10/10 Mums labai patiko. Galbūt nieko įmantraus nėra, bet skonis labai tvarkingas. Agurkai suteikia tokį šviežumo pojūtį bei tą malonumą, kuris atsiranda, kai kramsnoji ką nors traškaus. Tiesiog geras kinietiškas troškinukas, kaip mes vadiname, nes šiuo metu kaip tik žiūrime dokumentikas apie kinų maistą, tai pastebėjome, kad pas juos vien troškinukai – net ir per balių būna padėta daug bliūdelių su skirtingo skonio bei aštrumo troškinukais. Žavu.

    Sudėtingumas: Labai paprasta.

    Šaltinis: Recepto autorius – šefas Ken Hom. Receptą radau čia ir nežymiai adaptavau, paklausiusi išbandžiųsiųjų komentarus.

    Keturioms porcijoms reikės:

    450 g vištienos filė (tinka mėsa nuo įvairių vištos kūno vietų – krūtinėlė bus sausiausia, jei ją naudosite)
    450 g agurko (jei naudojate naminius, o ne tą ilgąjį iš parduotuvės, tada tai bus nuluptų agurkų kiekis)
    2 arbatinių šaukštelių druskos
    3 valgomųjų šaukštų sezamų, riešutų ar kitokio bekvapio aliejaus
    Pusantro valgomojo šaukšto smulkintų česnakų
    1 valgomojo šaukšto smulkintų svogūnų laiškų
    1 valgomojo šaukšto šviesaus sojų padažo (light soy sauce)
    1 valgomojo šaukšto ryžių acto arba vyno
    1 valgomojo šaukšto saldaus čili padažo (sweet chilli sauce)
    1 valgomojo šaukšto juodųjų pupelių padažo (black bean sauce)
    1 arbatinio šaukštelio cukraus

    1. Susmulkinkite aukščiau nurodytus produktus, o agurkus supjaustykite mažais kubeliais.
    2. Dubenyje agurkus apibarstykite druska, viską išmaišykite o tada supilkite į kiaurasamtį ir palikite, kad nuvarvėtų vanduo.
    3. Supjaustykite vištienos filė nedideliais gabalėliais.
    4. Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies ir supilkite aliejų. Kai įkais tiek, kad pradės kilti dūmai, sudėkite vištieną ir kepkite maždaug 3 minutes, karts nuo karto pavartydami.
    5. Tada sudėkite visus likusius ingredientus, išskyrus agurkus, viską išmaišykite ir kepkite dar 2-3 minutes.
    6. Galiausiai į keptuvę sudėkite agurkus, gerai išmaišykite troškinį ir viską pakepkite 2 minutes.
    7. Neškite keptuvę ant stalo – kiekvienas tegu įsideda pats.
    8. Skaniausia su keptais ryžiais su kiaušiniu – egg fried rice.

    2 Comments

    1. Ineta
      Posted Rugpjūtis 18, 2013 at 2:12 vakare | #

      Ka tik ja pasigaminau. Tikrai labai patiko. Bus daznai kartojama:) Dekui uz puiku recepta!

      • ugne
        Posted Rugpjūtis 29, 2013 at 7:33 ryte | #

        Džiaugiuosi, kad patiko:))

    Atsakyti Ineta

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>