Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Baklažano, mocarelos ir bazilikų salotos

    Įvertinimas: 10/10 Labai tvarkingos, klasikinės Viduržemio jūros regiono vegetariškos salotos. Kvapnios, lengvos, bet labai sočios. Šioms salotoms šefas Paul Rankin siūlo naudoti smailianoses Romero rūšies arba, dar kitaip vadinamas pointy nose peppers, paprikas. Labai džiaugiausi, kad parduotuvėje būtent jų ir radau. Kuo jos ypatingos? Šių paprikų skonis daug saldesnis nei paprastų, kvapas – aromatingesnis. Todėl pakepintos šios paprikos suteikia valgančiajam ypatingai daug džiaugsmo – man netgi norėjosi salotose jų šiek tiek daugiau. Bet, žinoma, galima naudoti ir paprastas paprikas.
    Taip pat recepte nebuvo paminėta juodųjų pipirų bei druskos – tai aš, iš pradžių paragavusi salotų be šių ingredientų, vis tiek jų vėliau įsidėjau. Ne dėl to, kad labai jų trūksta, bet tiesiog šiaip, dėl pilnos harmonijos.
    Ar gaminsiu šias salotas dar kartą? Žinoma, būtinai. Ir vyrams dar papildomai įmesiu Prosciutto ar Parmos.
    Ir nežinau, kaip Jums, bet man skaniausia gerą maistą užsigerti alumi. Žinoma, vynas nuteikia šventiškiau, ypatingiau, bet kažkaip nemėgstu skanaus maisto nuplauti alkoholiu. O va aluje alkoholio nedaug, ir viskas man tada būna labai gerai. Tad ir šias salotas užsigėrėme baltu alumi.

    Sudėtingumas: Labai paprasta.

    Šaltinis: Recepto autorius – Michelino žvaigždės turėtojas škotas šefas Paul Rankin. Receptą radau BBC Food.

    Dviems asmenims reikės:

    4 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
    1 didelio baklažano
    1 Romero rūšies arba paprastos raudonosios paprikos
    2 mocarelos rutuliukų po 100 g arba 200 g mocarelos sūrio mažais kamuoliukais
    Didelės saujos šviežių bazilikų lapų
    Didelės saujos šviežių petražolių lapų
    Šviežiai išspaustų sulčių iš pusės citrinos (kai kam tiek citrinos gali būti per daug, patariu mažinti kiekį, jei nemėgstate rūgščių salotų)
    Balzaminio acto
    Jūros druskos – pagal skonį
    Šviežiai maltų juodųjų pipirų – pagal skonį

    1. Perpjaukite baklažaną per pusę ir supjaustykite išilgai pailgais gabaliukais. Taip pat supjaustykite ir papriką.
    2. Susmulkinkite žoleles, suplėšykite mocarelą (jei naudojate didesnius rutulėlius).
    3. Dubenyje sumaišykite mocarelą, petražoles ir bazilikus.
    4. Paruoškite salotų užpilą: atskirai 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus sumaišykite su citrinos sultimis ir pipirais (jei naudojate).
    5. Keptuvėje įkaitinkite likusius 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir sudėkite smulkintą baklažaną bei papriką. Kepinkite tol, kol baklažanas taps auksinės spalvos, o paprikos suminkštės.
    6. Šiek tiek pakepintas daržoves atvėsinkite (maždaug 3 minutes), o tada sudėkite į mocarelos ir žolelių mišinį, padruskuokite (jei naudojate druską) ir viską gerai išmaišykite.
    7. Patiekite salotas: padalinkite salotas į lėkštes, užpilkite citrininiu užpilu ir viską apšlakstykite balzaminiu actu. Jeigu naudosite kumpį, jį reikėtų plėšytą dėti ant viršaus prieš pilant citrininį užpilą. Salotas valgyti skanu su traškia duona – tikras džiaugsmas išdažyti visas skaniąsias sultis.

    Skanaus!

    6 Comments

    1. Posted Rugpjūtis 2, 2012 at 6:01 vakare | #

      Kai paragavau Bufala mocarelą, negaliu sustoti. Nebegaliu ir nebenoriu net prie salotų kitokio sūrio.

      • ugne
        Posted Rugpjūtis 2, 2012 at 6:06 vakare | #

        Taip taip, paragavus Buffalo mocarelos, nebesinori jokios kitos mocarelos. Bet originaliame recepte buvo parasyta sioji, todel pirmakart darydama patiekala, visada laikausi grieztai visu taisykliu, o antra karta jau improvizuoju. Tad Buffalo mocarela tikrai tiktu cia:) Gaila, Lietuvoje ji buna ne visur ir ne visiems…

    2. Posted Rugpjūtis 2, 2012 at 6:42 vakare | #

      Atsiprašau, kad pamiršau parašyti, jos laaaaabai skaniai atrodo:))) Viską padarė, burnoje pajustas skonis:))

    3. ugne
      Posted Rugpjūtis 3, 2012 at 8:13 ryte | #

      dekui:) atrodo is tikruju dar geriau, bet fotikas cia buvo pries pat sugedima, tai nelabai graziai nufotografavo :(

    4. Orinta
      Posted Rugpjūtis 7, 2012 at 4:32 vakare | #

      Salotos laaabai skanios, tik per daug citrinos, dareme dviguba porcija ir dejome tik vienos citrinos sultis, mums buvo per rugstu…bet siaip labai skanu :)

    5. ugne
      Posted Rugpjūtis 7, 2012 at 5:55 vakare | #

      Malonu, kad išbandėte! Aš dievinu citriną, ir jos man nebuvo per daug, bet kitiems, tikiu, galėjo:) Dėkui, kad pasakėte, paminėsiu prie aprašo, kad rekomenduotina mažinti:))

    Atsakyti Orinta

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>