Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Tailandietiška kokosų ir bananų sriuba

    Kartais pagalvoju, kiek daug vaikystėje suvalgiau nesąmonių, – kadangi buvau nevalgi ir užtekdavo ko nors įsidėti į burną tik kartą per dieną, užsikišdavau visokiais nesveikais patiekalais, kuriais lepindavo baba. Mėgdavau batonėlius ‘Tiko’, nudažytą jautienos išpjovos kumpelį, sintetinius sausainius, kuriais apsivalgius mėtydavau likusius į laužą ir žiūrėdavau, kaip gražiai jie sudega, keptus makaronus ant daug daug sviesto – skamba lyg ir neblogai, betgi šitiek riebalų vaikui nereikia. O valgydavau juos daugiadienėmis – pavyzdžiui, visą savaitę, kol nusibosta, prašau tik makaronų ir daugiau nieko.
    Taigi kur lenkiu – o, kad man tada kas nors būtų davęs šios sriubos! Tikriausiai būčiau nebenorėjus nei vieno saldumyno, nes kokosai ir bananai – mano derinys. Būčiau makaronus sulesinusi vištoms, sausainius atidavus šuniui, o kumpelį katėms, kurių kiekvieną vasaros sezoną turėdavau po naują. Ši sriuba atradimas!

    Įvertinimas: 10/10 Jėga!!! Ir kvapas mano, ir skonis mano, ir viskas mano – valgiau tiek daug, kad persisotinau vitaminais, ir išbėrė. Bet nieko, kai tik spuogai praeis, valgysiu vėl, tik gal mažiau.
    Bananai ir kokosai – skaniausias derinys man. Mano svajonė – kad kievienas vaikas galėtų vaikystėje valgyti tokią sriubą.
    Jesus, pavydžiu aš tiems azijiečiams – kažin jie patys suvokia, kaip gerai jie valgo???

    Sudėtingumas: Labai paprasta – užtruksite vos kelias minutes.

    Šaltinis: Receptą radau knygoje ‘Ken Hom’s Hot Wok’, 126-ajame puslapyje. Receptą iš Tailando virtuvės į Europą atsigabeno šefas Ken Hom.

    4 porcijoms reikės:

    Skardinės kokosų pieno (400 ml)
    5 vidutinio dydžio bananų
    1 arbatinio šaukštelio druskos
    2 valgomųjų šaukštų cukraus (rudojo, jei norite skaniau)

    1. Nulupkite ir supjaustykite bananus. Recepte parašyta, kad pjaustyti reikia šiek tiek smulkiau, nei mano sriuboje, – maždaug mažo kasnio dydžio gabalėliais, bet aš susipjaučiau stambiau, nes taip pasišvietė.
    2. Paimkite nesvylantį prikaistuvį ar keptuvę, supilkite kokosų pieną, suberkite cukrų ir druską, ir viską užvirinkite iki pirminio burbuliukų leidimo.
    3. Tada sudėkite bananus, sriubą išmaišykite ir vėl viską užvirinkite iki lengvo burbuliavimo.
    4. Patiekite sriubą dubenėliuose karštą – šalta ne tokia skani.

    Skanaus!

    9 Comments

    1. Posted Liepa 15, 2012 at 3:05 vakare | #

      Oho, kokia egzotika :)

      • ugne
        Posted Liepa 15, 2012 at 5:15 vakare | #

        tikrai egzotiskas skonis!

    2. Posted Liepa 15, 2012 at 8:05 vakare | #

      bananai ir kokosas mano ir derinys! :) )

      • ugne
        Posted Liepa 16, 2012 at 10:48 ryte | #

        Kazkodel tave nuskaite kaip spama – reikia duot wordpressui per galva:) Gerai, kad ne mano vienos derinys, o tai krykstauciau cia ir niekas nesuprastu – pirsta sukiotu prie smilkinio:DD

    3. Posted Liepa 15, 2012 at 8:07 vakare | #

      kur mano komentaras :( sakiau kad bananai ir kokosas mano ir derinys :D apskritai kokosas yra gėris visom formom :D

    4. Posted Liepa 17, 2012 at 4:54 ryte | #

      butinai isbandysiu; mano stiliaus receptas;

      • ugne
        Posted Liepa 24, 2012 at 1:57 vakare | #

        Kaip faina, Aušra, kad suviliojau, parašyk, ar patiks:)

    5. Dainius
      Posted Spalis 6, 2012 at 12:40 vakare | #

      Kaip skanu!
      Ačiū už receptą, dievinu kokosus!!

      P.S. Autorę išberė greičiau nuo riebaus kokosų pieno, nei nuo vitaminų, bet vistiek, kaip skanu!

      • ugne
        Posted Spalis 14, 2012 at 1:56 vakare | #

        Dainiau, jėga, kad patiko! Jeigu patinka kokosai, išbandyk ir Bali vištieną – garantuoju, jog nenusivilsi:)

    Atsakyti Ausra

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>