Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Bali vištiena su kokosų pienu

    Įvertinimas: 10/10 Taip paruošta vištiena patiko visiems. Nes kam gi gali nepatikti kokosai! Ir dar su mėsa (čia apie vyrus)! Aš ir pati maloniai nustebau paragavusi, nes esu didelė gerbėja azijietiškos virtuvės, o šis patiekalas toks lyg tai iš ten, bet, tuo pačiu, dar įdomesnis, labiau neregėtas ir iškart užsiėmęs vietą tarp mūsų mėgstamiausių. Šis patiekalas alsuoja karščiu, kvepia palmėmis ir brūzgynais. Paragauji, ir jau skrendi ten, iš kur jis atėjo. Rekomenduoju visiems!
    Patiekalą lengvai galima pašildyti. Kulšelių mėsos krūtinėlių mėsa keisti nepatarčiau, nes krūtinėlė kietesnė ir sprangesnė. Skaniausia su pakepintais ryžiais ir kiaušiniu (egg fried rice).

    Sudėtingumas: Labai paprasta, bet šiek tiek užtruksite, kol viską supjaustysite.

    Šaltinis: Šį autentišką Bali virtuvės receptą Europai pritaikė šefas Ken Hom. Receptą radau knygoje ‘Ken Hom’s Hot Wok’, 137-ajame puslapyje.

    Trims didelėms arba keturioms mažesnėms porcijoms reikės:

    900 g vištienos kulšelių su kaulu
    2 arbatinių šaukštelių druskos
    1 arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
    2 valgomųjų šaukštų miltų
    3 valgomųjų šaukštų bekvapio aliejaus (riešutų, sojų, ar kitokio augalinės kilmės, bet jokiu būdu ne alyvuogių!)
    225 g stambiai supjaustytų svogūnų
    5 sutraiškytų česnako skiltelių
    1 valgomojo šaukšto smulkiai tarkuoto šviežio imbiero
    2 šviežių skiltelėmis supjaustytų raudonųjų čili pipiriukų (sėklas pašalinkite) (jei mėgstate aštriai, imkite tris)
    2 arbatinių šaukštelių cukraus
    1 valgomojo šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių
    2 valgomųjų šaukštų šviežiai spaustų apelsino sulčių
    1 valgomojo šaukšto tamsaus sojų padažo (dark soy sauce)
    400 ml talpos skardinės kokosų pieno

    1. Susmulkinkite aukščiau nurodytas daržoves.
    2. Atskirkite nuo vištienos kulšelių kaulų mėsą – odeles galite palikti, galite ir išmesti. Mėsą susmulkinkite gabalėliais, kad neliktų labai stambių gabalų.
    3. Sudėkite mėsą į dubenį, suberkite pipirus, miltus ir druską ir viską gerai išmaišykite – visi produktai turi apsivolioti aplink mėsos gabalėlius tolygiai.
    4. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, ir, kai ji įkais (aliejus pradės leisti dūmus), sudėkite į keptuvę vištieną ir kepkite ant abiejų pusių 5 minutes. Kol kepsite, šiek tiek sumažinkite ugnį.
    5. Išimkite iš keptuvės vištieną ir dėkite ant nusausinančiojo popieriaus. Riebalus keptuvėje palikite.
    6. Į įkaitusią keptuvę su likusiais riebalais sudėkite svogūnus, česnakus, imbierą, čili pipiriukus ir viską kepinkite pamaišydami 3 minutes.
    7. Praėjus trims minutėms, supilkite į keptuvę citrinos ir apelsino sultis, sojų padažą, kokosų pieną ir suberkite cukrų. Viską sumaišykite ir pakaitinkite dvi minutes.
    8. Po dviejų minučių sudėkite atgal į keptuvę vištieną, uždenkite keptuvę dangčiu, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir viską troškinkite dar 10 minučių.
    9. Neškite keptuvę tiesiai ant stalo – kiekvienas tegu įsideda pats. Patiekite patiekalą su išvirtais ir pakepintais ryžiais.

    Skanaus!

    2 Comments

    1. tomas
      Posted Liepa 23, 2013 at 1:18 vakare | #

      Viskas labai puiku, skanu ir astru. 10/10

      • ugne
        Posted Rugpjūtis 29, 2013 at 7:34 ryte | #

        džiaugiuosi:))

    Komentuokite!

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>