Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Lazdelės su sezamų sėklomis

    Išnyko kaip dūmas…
    Šios lazdelės – vienos populiariausių ispaniškųjų Tapas (užkandžių) kategorijoje. Galima jas krimsti vienas, arba, kaip siūlo Silvana Franco, pasistatyti taurę vyno ir į jį padažyti lazdelę.

    Įvertinimas: 10/10 Puikus užkandis! Ir nereikia sukti galvos gaminant – viskas labai paprasta. Toks tinginių patiekalas.
    Mano lazdelės truputį perkepė, nes užsiplepėjau – originaliai jos turi būti gelsvos. Bet ne bėda ir rusvos!
    Recepto autorė pateikia ir kitus pagardų variantus – sezamų sėklas galima keisti aguonomis, smulkiai tarkuotu Parmezano ar bet kokiu kitu kietuoju sūriu. Skaniausios šios lazdelės yra šviežios, todėl, jei prisikepsite daug, žiūrėkite, kad lazdelės nepagautų drėgmės – geriausia jas laikyti sandariame inde kambario temepratūroje.

    Sudėtingumas: Labai paprasta.

    Šaltinis: Recepto autorė – Silvana Franco. Receptą radau knygoje ‘Great tapas’, 22-ajame puslapyje.

    Šešiasdešimčiai lazdelių reikės:

    450 g miltų + šiek tiek stalviršiui pabarstyti
    2 arbatinių šaukštelių druskos
    14 g džiovintų mielių (dažniausiu atveju tai yra du pakeliai po 7 gramus)
    4 valgomųjų šaukštų sezamų sėklų
    4 valgomųjų šauštų extra virgin alyvuogių aliejaus (duoda gerą gerą gerą skonį) + 6iek tiek tešlai aptepti
    Nepilno puodelio vandens

    1. Suberkite į dubenį miltus, sezamų sėklas, druską, mieles ir viską gerai išmaišykite. Padarykite centre duobutę, ir į ją, po truputį maišydami, supilkite nepilną puodelį vandens – vandens kiekį reguliuokite patys – jeigu padarysite tešlą minštesnę, Jūsų lazdelės taip pat bus minkštesnės, o jei tešla bus kieta, kietesnės bus ir Jūsų lazdelės.
    2. Minkykite tešlą maždaug 5 minutes, kol ji taps elastinga, o tada suformuokite didelį rutulį.
    3. Aptepkite tešlos rutulį alyvuogių aliejumi ir padėkite į šiltą vietą pridengtą 40-čiai minučių, arba kol tešla padvigubės.
    4. Kai tešla padvigubės, suformuokite maždaug 60 mažų rutulėlių. Pamiltuokite stalviršį ir formuokite ant jo ilgas lazdeles (arba sukite tarp plaštakų trindami).
    5. Įkaitinkite orkaitę iki 230 C ir kepkite lazdeles maždaug 15 minučių, arba kol šiek tiek pagels. Mano lazdelės, kaip matote, šiek tiek perkepė, nes užsiplepėjau. Idealiausia jų spalva yra gelsva.
    6. Atvėsinkite lazdeles ant grotelių, kad vėstų iš abiejų pusių, nes jeigu apačia negaruos, lazdelės sudrėks ir nebebus tokios traškios.

    Skanaus!

    4 Comments

    1. Posted Liepa 4, 2012 at 7:30 vakare | #

      Atrodo labai skaniai. Kažin panašu į itališkas grissini?

      • ugne
        Posted Liepa 5, 2012 at 4:38 vakare | #

        Dekui!panasu, zinoma:) man visos tokio tipo lazdeles panasios:)

    2. Monika
      Posted Lapkritis 16, 2012 at 8:32 ryte | #

      Kiek laiko jos gali išlikti traškios?

      • ugne
        Posted Gruodis 18, 2012 at 12:16 vakare | #

        Labas, Monika, tiesa pasakius, jos nebuna labai traškios – toli gražu ne tokios, kaip iš pardotuves. Šios labiau primena mielini kepini, yra sočios ir šiek tiek minkštos:)

    Atsakyti Monika

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>