Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Tortas ‘Rafaello’

    Įvertinimas: 10/10 Jau seniai knietėjo išbandyti šitaip išgirtą visų tortą, ir nenusivyliau – visi sakė, kad šis tortas puikus – patiko visiems močiutės jubiliejaus svečiams, kadangi tortą kepiau būtent šiai progai.
    Tortas gavosi labai drėgnas, purus, tik, gaila, per tą jo gražų šviesumą nebesimato, kur kremas, o kur biskvitas – mat labai bijojau perkepti biskvitus, todėl traukiau iš orkaitės vos pabalusius it pūkus, ir štai dėl ko nesimato tų gražių rudų juostelių, kurios atsirandą dėl apkepusios biskvito plutelės. Šiaip viskas labai gerai – puikus baliaus tortas, rekomenduoju visiems!

    Sudėtingumas: Šiek tiek bus ką nuveikti.

    Šaltinis: Tortą dariau pagal Astos užrašytą receptą, bet taip pat šį tortą galima rasti ir pas Neringą, ir čia, ir čia, ir Gamyklėlėje.

    Tortui reikės:

    Biksvitams:

    5 dideli kiaušiniai
    230 g cukraus
    1 arbatinio šaukštelio vanilės esencijos
    65 g bekvapio aliejaus
    230 g miltų
    20 g kepimo miltelių

    Kremui:

    1 (400 g) indelio kondensuoto pieno
    180 g kambario temperatūros sviesto
    450 g grietinėlės
    50 g kokoso drožlių
    2 pakeliai grietinėlės standiklio (Dr. Oetker)
    1 pakelio smulkintų, ant sausos keptuvės pakepintų migdolų

    Biksvitams sulaistyti:

    200 g truputį šilto vandens
    2 citrinų sulčių
    2 arbatinių šaukštelių cukraus

    Tortui papuošti:

    Kokoso drožlių
    Gražių gėlių iš Jūsų sodo, šokoladinių saldainių ar dar kokių gražių dalykėlių, kuriuos mėgstate

    1. Iškepkite biskvitus: Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanile elektriniu maišytuvu, kol masė pabals – maždaug 5 minutes. Toliau, pastoviai plakdami, plona srovele supilkite aliejų ir plakite dar minutę. Tada suberkite į masę miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir viską išmaišykite, kol masė taps vientisa. Iš gautos masės iškepkite tris arba keturis biskvitus riebalais išteptoje apvalioje išardomoje kepimo formoje. Kepkite 190 C temperatūroje maždaug 15 minučių, arba tol, kol įbedus ir ištraukus medini pagaliuką, jis liks sausas. Biskvitus visiškai atvėsinkite, nes kitaip į juos susigers torto kremas. Po kiekvieno biskvito kepimo, nepamirškite išplauti formos, kurioje biskvitas kepė.
    2. Paruoškite torto kremą: grietinėlę šiek tiek paplakite elektriniu maišytuvu, o tada suberkite grietinėlės standiklį ir išplakite iki standumo – kai tik atsiras standumas, iškart sustokite, nes grietinėlės perplakti negalima. Padėkite grietinėlę valandai į šaldytuvą.
    3. Atskirame dubenyje išsukite kambario temperatūros sviestą kartu su kondensuotu pienu. Tada supilkite kokso drožles, pekepintus migdolus ir viską gerai išmaišykite. Gautą masę padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
    4. Praėjus pusvalandžiui, ištraukite iš šaldytuvo kremą su grietinėle ir sumaišykite sviestinį kremą su grietinėle iki vientisos masės.
    5. Paruoškite sirupą biskvitams sulaistyti: citrinos sultis, vandenį ir cukrų gerai sumaišykite.
    6. Surinkite tortą: Visiškai biskvitams atvėsus, dėkite į lėkštę pirmąjį biskvitą, jį sulaistykite, tada ant viršaus užtepkite šiek tiek kremo ir uždėkite antrąjį biskvitą ant viršaus. Kartokite procesą tol, kol baigsis biskvitai – nepamirškite šiek tiek kremo pasilikti torto viršaus ir šonų aptepimui.
    7. Aš torto viršų ir šonus apibarsčiau kokoso drožlėmis ir papuošiau šokoladiniais saldainiais – tais kokosiniais, su piratu ant pakelio, kuriuos labai mėgdavau vaikystėje. Galima taip pat puošti gėlėmis, baltu šokoladu ir viskuo, ką tik sugalvosite. Skaniausias tortas yra pastovėjęs vieną parą.
    8. Neškite tortą ant šventinio stalo, į pačią garbingiausią vietą.

    Skanaus!

    8 Comments

    1. V
      Posted Liepa 2, 2012 at 8:44 vakare | #

      Va va, visų toks išgirtas buvo, kad ir man knietėjo išbandyti.

      Dariau Kalėdoms. Tortas tikrai labai skanus, bet po kokio antro kąsnio tampa..nemaloniai per saldus. Ir visiems mano ragautojams šitaip. Vėliau svarsčiau gal ko per daug į kremą pridėjau, bet lyg ir ne. Gal tiesiog mano publika ir aš mažiau tolerantiški saldumui. :D

      • ugne
        Posted Liepa 3, 2012 at 6:51 vakare | #

        O maniškis nebuvo labai saldus:) Čia gal todėl, kad aš saldėsius valgau labai labai saldžius….

    2. Posted Liepa 4, 2012 at 11:03 vakare | #

      As vis dar varvinu i ji seile.. Reiktu tikriausiai pasilepinti ir issikepti ji savo gimtadieniui :D

      • ugne
        Posted Liepa 5, 2012 at 4:38 vakare | #

        tai jau tikrai, kad – pats laikas ir tinkama proga!!!!

    3. jem
      Posted Liepa 25, 2012 at 8:08 vakare | #

      O kiek gramu yra migdolu pakelyje, nepasakysite?

      • ugne
        Posted Liepa 25, 2012 at 9:01 vakare | #

        Atsiprasau!! ne tik uzmirsau tuo metu parasyt, bet ir neatsimenu jau dabar…:( tas pakelis buv pats maziausias, tai manyciau 75 – 100 gramu. Na, daugiausiai 120.:) Nepakenks bet kuris skaicius, jeigu naudosite, nes riesutai negadina reikalo:)

        • jem
          Posted Liepa 26, 2012 at 7:28 vakare | #

          :) turiu 100 g, tai juos ir sunaudosiu :) aciu :)

          • ugne
            Posted Liepa 26, 2012 at 7:41 vakare | #

            100 g turetu buti kaip tik!

    Komentuokite!

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>