Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Baltojo šokolado sūrpyragis su avietėmis

    Štai kaip tik dabar jį ir žiaumoju.

    Įvertinimas: 10/10 Vykęs sūrpyragis, tik sesė sakė, kad atrodo kaip batonas. Gerai, galvoju, tiek to… O jei rimtai, labai patiko sviestinis pagrindas – tūkstantį kartų skaniau nei bet kokie sausainiai. O pati sūrinė masė – intensyviai balt-šokoladiška, tikrai patiks baltojo šokolado mėgėjams.

    Sudėtingumas: Paprasta, bet kepimas įvaro streso. Ogi todėl, kad šonai pučiasi kaip padangos, o vidurys lieka savo vietoje. Bet po to viskas maždaug susilygina, tik ne iki tokio lygio, kaip būna paveiksliukuose. Ar išeis man kada iškepti idealų sūrpyragį?

    Šaltinis: Receptą radau knygoje ‘Best-Loved Philadelphia‘, 30-jame puslapyje, bet šiek tiek adaptavau, nes buvo privelta klaidų.

    Sūrpyragiui reikės:

    160 g cukraus
    120 g kambario temperatūros sviesto
    Pusantro šaukštelio vanilės ekstrakto
    1 puodelio miltų
    900 g kreminio sūrio (Philadelphia tipo)
    360 g baltojo šokolado, išlydyto (kuo geresnis šokoladas, tuo dieviškesnis skonis!)
    4 kiaušinių
    265 g šviežių aviečių

    1. Paruoškite sūrpyragio pagrindą: Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
    2. Sviestą ištrinkite su 55 gramais cukraus ir puse kiekio vanilės ekstrakto, o tada įmaišykite miltus. Gautą masę sudėkite į apvalią kepimo formą, skirtą tortams. Išlyginkite paviršių, pabadykite biskvitą šakute. Siūlyčiau kepimo formą iškloti popieriumi – tiesiog iškirpkite kepimo formos dugno dydžio apskritimą (dugną uždėkite ant popieriaus, apibrėžkite pieštuku ir iškirpkite). Kepkite maždaug 15 minučių arba, kol sūrpyragio pagrindas parusvės. Iškepę pagrindą visiškai atvėsinkite.
    3. Paruoškite sūrpyragio masę: Atskirame indelyje išplakite kiaušinius. Kitame dideliame dubenyje išsukite kreminį sūrį iki purumo, supilkite likusį cukrų bei vanilės ekstraktą ir maišykite toliau. Tada supilkite lydytą šokoladą ir vėl gerai išmaišykite. Galiausiai supilkite kiaušinius ir viską išsukite elektrinio ar rankinio maišytuvo pagalba, arba, iš bėdos, rankomis iki gražios masės.
    4. Supilkite sūrpyragio masę ant visiškai atvėsusio pagrindo (jei supilsite ant karšto, bus blogai) ir pašaukite į orkaitę maždaug valandai kepti 150 C. Sakau maždaug, nes sūrpyragio kepimas priklauso nuo Jūsų orkaitės, ventiliatoriaus ir t.t. Manasis kepė daugiau nei valandą, net pamečiau laiko nuovoką. Iš pradžių kėlėsi šonai, o vidurys stovėjo vietoje kaip šulinys. Tada nusprendžiau perkelti groteles ant pačios žemiausios pakopos, ir mano sūrpyragis pabaigė kepti maždaug per dešimt minučių. Kepimo funkcija buvo iš viršaus ir iš apačios.
    5. Kai sūrpyragis iškeps, atvėsinkite jį visiškai ir tada padėkite į šaldytuvą sandariai apvynioję kuo nors, kadangi sūriai labai gaudo kvapus. Laikyti šaldytuve reikia mažiausiai 4 valandas, arba, idealiausiai, pernakt.
    6. Prieš pat patiekiant, suverskite visas avietes ant sūrpyragio viršaus ir neškite ant stalo. Aš dar papuošiau gėlėmis, kurių prisiroviau eidama namo paupiu. Jeigu norite vadinamojo restoraninio pjūvio, prieš pjaunant, peilį palaikykite verdančiame arba labai labai karštame vandenyje. Štai ir viskas!!!

    Skanaus!

    2 Comments

    1. Posted Birželis 18, 2012 at 1:31 vakare | #

      Kaip smagiai pavadinta “sūrpyragiu” :D ir labai skaniai atrodo. Ir beje, kiek teko matyti, tie amerikietiški sūrio pyragai paprastai ir būna šonuose pakilę labiau. Na, tiesiog toks jau tas pyragas, taip kad manau, viskas labai tobulai gavosi :)

      • ugne
        Posted Birželis 18, 2012 at 6:43 vakare | #

        Vita, aciu:) o del tu padangu – tfu:D

    Komentuokite!

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>