Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Crostatina Di Marmellata

    Tokį maistą aš vadinu komforto maistu – jis yra labai labai paprastas, bet labai žavus, kvapnus, skatinantis mėgautis mažais dalykais iš lėto, neskubant.
    Crostatina Di Marmellata – itališkas paplotis su mėgstama uogiene ant viršaus. Italijoje yra labai daug šio deserto variacijų – kiekviename regione vis kokia nors kita crostatina Įsivaizduokite šią crostatiną kepamą didelėje krosnyje, su liže paleidžiant penkiolikai minučių į didžiulę kaitrą. O tada visą šeimyną laužant ir valgant trapią tešlą su kvapnia uogiene iš Jūsų sodo. Ar ne pasaka? Aišku, kad pasaka.

    Įvertinimas: 10/10 Labai faina. Papločio sviestinis skonis primena angliškuosius shortbread sausainius, bet geriau, nes mažiau cukraus. Na, o uogienė jau nuo Jūsų priklauso – kokią skaniausią turite, tokią ir tepkite. Aš tepiau juodųjų serbentų džemą.

    Sudėtingumas: Labai paprasta.

    Šaltinis: Recepto autorius – Antonio Carluccio. Receptą radau knygoje ‘Two Greedy Italians’, 201-ajame puslapyje.

    Vienai skardai reikės:

    200 g miltų ir dar šiek tiek pamiltavimui kočiojant bei kepimui
    120 g sviesto ir dar šiek tiek skardai patepti
    1 kiaušinio
    Žiupsnio druskos
    1 valgomojo šaukšto cukraus
    20 ml vandens
    Jūsų mėgstamos saldžios uogienės

    1. Atskirame inde gerai išplakite kiaušinį.
    2. Į dubenį suberkite miltus, druską, cukrų, sviestą, supjaustytą mažais kubeliais, ir išplaktą kiaušinį. Viską gerai ištrinkite rankomis – mikliai darbuokitės pirštais, kol gausite vientisą tešlą. Tada supilkite vandenį ir minkykite tešlą penkias minutes. Kai pabaigsite, padėkite tešlą į šaldytuvą pusvalandžiui ar valandai pailsėti.
    3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
    4. Kepimui Jums reikės plokščios skardos. Jeigu naudojate kepimo popierių, išklokite juo skardą ir gerai pamiltuokite. Jeigu nenaudojate kepimo poperiaus, sviesto gabalėliu gerai įtrinkite skardą ir pabarstykite ją miltais.
    5. Išimkite tešlos gumulėlį iš šaldytuvo ir gerai apvoliokite miltuose. Tada dėkite į skardą ir atsargiai kočiokite, karts nuo karto pamiltuodami, kol suformuosite gražų paplotį, prigludusį prie skardos kraštų. Aš, prieš kepdama crostatiną, šakute padariau ornamentą, bet jis nebūtinas. Su ornamentika galima varijuoti – gražiai atrodytų kokie nors štampai.
    6. Pašaukite paplotį į orkaitę ir kepkite maždaug 15 minučių arba kol parusvės ir atrodys traškus.
    7. Išimkite paplotį iš orkaitės ir aptepkite jį uogiene. Išimkite crostatiną iš skardos ir neškite kuo greičiau šeimynai. Mes valgėme tiesiai nuo popieriaus – aaaaa, kaip skanu!!!!

    Skanaus!

    Komentuokite!

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>