Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Citrininė granita – Granita Di Limone

    Kai vienas po kito sekantys receptai pavyksta puikiai, kyla įtarimas. Taip ir su šita granita – 3 ingredientai, ir, argi gali taip būti, negi taip tikrai būna, kad į šalį norisi nuspirti visus pieno ir grietinėlės butelius ir džiaugtis veganų pergale! Belieka tik patylėti, nugriūti į fotelį su dideliu šaukštu ir viską suvalgyti. Nes kam pasilikti kitam kartui, jei galima vėl pasidaryti? Ir taip, kol nusibos.
    Recepte parašyta, kad tokia granita labiausiai pamėgta Italijos Amalfi pakrantėje, kur auga žymiosios Sfusato rūšies citrinos. Tame krašte visos ledainės ir barai siūlo būtent tokią granitą.

    Įvertinimas: 10/10 Jau aprašiau aukščiau, koks sujudimas galvoje kyla po šitos granitos. Atrodo, kažkas susprogo, ir viskas. Visiems vaisinių ledų mėgėjams – idealus variantas sužiaumoti pilną stiklinę būtent šito deserto, tokio šalto ir geliančio liežuvį. Galima citrinas keisti apelsinais.

    Sudėtingumas: Nėra ką veikti, tik kantrybės ir saiko reika turėti.

    Šaltinis: Recepto autorius – Gennaro Contaldo. Receptą radau knygoje ‘Two Greedy italians’, 176-ajame puslapyje.

    Taigi kokioms šešioms stiklinaitėms reikės:

    Pusės litro vandens
    300 g cukraus
    Pusės litro šviežiai spaustų citrinų sulčių – arba maždaug 6-8 didelių citrinų
    Vienos iš tų citrinų nutarkuots žievelės

    1.Supilkite vandenį, suberkite cukrų į prikaistuvį ir kaitinkite viską ant nedidelės ugnies tol, kol cukrus ištirps. Po to sirupą pavirkite dar 5-8 minutes, karts nuo karto pamaišydami. Viską padarę kaip reikia, nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir padėkite į šalį atvėsti – maždaug 30-čiai minučių.
    2. Kol sirupas vėsta, išpauskite iš citrinų sultis ir nutarkuokite vienos citrinos žievelę.
    3. Atvėsus sirupui, supilkite į jį citrinų sultis. Leiskite būsimajai granitai dar pailsėti 30 minučių, o per tą laiką viską karts nuo karto pamaišykite.
    4. Praėjus 30-čiai minučių, suberkite citrinos žievelę ir viską vėl gerai išmaišykite. Supilkite masę į uždengiamą plastikinį indą ir padėkite į šaldymo kamerą. Šaldykite mažiausiai 4 valandas, karts nuo karto pamaišydami.
    5. Patiekite granitą stikliniuose indeliuose su šviežiomis uogomis arba be nieko!

    Skanaus!

    2 Comments

    1. Posted Gegužė 20, 2012 at 7:04 vakare | #

      Idealus desertas vasarai :)

      • ugne
        Posted Gegužė 20, 2012 at 8:04 vakare | #

        o man kad ir ziemai:)) kai taip skanu, tai jau nebe svarbu, ar vasara, ar ziema:D

    Komentuokite!

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>