Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Mamos tortas

    Šį tortą skiriu savo Mamai – pačiai gražiausiai ir pačiai supratingiausiai. Ir džiaugiuosi, kad išmokei džiaugtis.

    Įvertinimas: 10/10 Tai labai paprastas, bet nuostabaus skonio tortas. Maždaug toks, kokie būna kavinukėse, supjaustyti mažais elegantiškais gabalėliais. Ir padaryti jį paprasta – taip paprasta, kad net nesitiki, ar tokie nesudėtingi tortai dar būna. Drėgnas, šokoladinis, sotus. Ir širdžiai apsaldinti pakanka nedidelio gabalėlio.

    Sudėtingumas: Paprasčiau nei paprasta.

    Šaltinis: BBC Food čia.

    Mamos tortui reikės:

    Biksvitams:

    225 g miltų
    350 g cukraus
    85 g geros kokybės kakavos
    Pusantro arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
    Pusantro arbatinio šaukštelio sodos (šaukštelis neturi būti su kaupu)
    2 didelių kiaušinių
    250 ml pieno
    125 ml bekvapio augalinio aliejaus (rapsų, ir t.t.., tik jokiu būdu ne alyvuogių!)
    2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
    250 ml verdančio vandens
    1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų

    Šokoladiniam kremui:

    200 g juodojo sukapoto šokolado
    200 ml riebios grietinėlės

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C ir ištepkite riebalais bei pabarstykite miltais arba išklokite kepimo popieriumi dvi apvalias kepimo formas.
    2. Paruoškite biskvito tešlą: suplakite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite toliau. Tada supilkite aliejų, vanilės ekstraktą, suberkite pipirus, kakavą, supilkite pieną ir maišykite toliau. Galiausiai atskirame inde sumaišykite sodą, kepimo miltelius bei miltus ir viską suberkite į biskvito masę. Maišykite iki tol, kol gausite gražią konsistenciją.
    3. Tada, po truputį pildami ir pastoviai maišydami, supilkite visą verdantį vandenį ir maišykite iki tol, kol gausite labai skystą vientisą masę.
    4. Supilkite pusę biskvito masės į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę 25 – 35 minučių. Kai pirmasis biskvitas iškeps (patikrinkite įbesdami į viduriuką peilį – jei ištraukėte neaplipusį, reiškia iškepė), pašaukite į orkaitę antrąjį. Kepant biskvitus, ant jų iškils šokoladinės kepurėlės – nesijaudinkite, jų nupjauti nereiks, jos, biskvitams vėstant, pranyks.
    5. Kol biskvitai kepa, paruoškite šokoladinį kremą: į prikaistuvį supilkite grietinėlę ir suberkite susmulkintą šokoladą. Viską maišykite ant nedidelės ugnies tol, kol šokoladas išsilydys ir sumaišysite gražios konsistencijos kremą. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite kelioms minutėms atvėsti. Kai prikaistuvis nebebus karštas, padėkite kremą į šaldytuvą valandai. Palaikyti kremą šaltai yra būtina. Kremas bus paruoštas tepimui tada, kai taps šiek tiek atvėsusio sviesto konsistencijos.
    6. Sutepkite tortą: DĖMESIO!!! Biskvitai turi būti visiškai atvėsę, nes kitaip kremas įsigers į juos, ir tortas bus nebegražus. Taigi, kai biskvitai atvės, pirmąjį biskvitą dėkite ant torto lėkštės plutele į viršų, jį sutepkite trečdaliu kremo, o tada dėkite ant viršaus antrąjį biskvitą plutele į apačią (plutelės ne taip sugeria kremą, o ir torto viršus bus lygesnis). Torto viršų bei šonus dideliu plokščiu peiliu aptepkite likusiu kremu ir papuoškite taip, kaip Jums patinka. Aš papuošiau tiesiog kvepiančiomis pavasarinėmis gėlėmis.

    Skanaus!

    8 Comments

    1. Posted Gegužė 7, 2012 at 1:11 vakare | #

      mmm… šokoladinis…

      • ugne
        Posted Gegužė 18, 2012 at 4:28 vakare | #

        geras, geras:)

    2. Posted Gegužė 7, 2012 at 4:59 vakare | #

      Šiluma ir jaukumas nuotraukose… :)

      • ugne
        Posted Gegužė 18, 2012 at 4:28 vakare | #

        dekui:))

    3. Posted Gegužė 9, 2012 at 7:40 vakare | #

      Nuotraukos!!!

      Ir kaip dailu. Kaip.. paprastai nuoširdu. Šypt.

      • ugne
        Posted Gegužė 18, 2012 at 4:28 vakare | #

        taigi apie mama… ar gali buti kitaip:)

    4. gabija
      Posted Sausis 10, 2013 at 7:47 vakare | #

      o kokio dydžio skardai čia parašyti kiekiai?:)

      • ugne
        Posted Sausis 25, 2013 at 2:14 vakare | #

        Standartinei išardomai tortinei 28 – 28 cm. Bet šiaip tai nėra svarbu – kepkite tokioje, kokią turite – mažesnėje biskvitas bus storesnis ir ilgėliau keps, o didesnėje – mažesnis, ir kepimo laikas bus trumpesnis:))

    Komentuokite!

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>