Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Madeleines su avietėmis ir citrininiu kremu

    Tai šiek tiek kitokia garsiųjų prancūziškų pyragėlių Madeleines variacija – šie turtingesni: vidury puikuojasi avietė, o pyragėlio šidyje – citrininis kremas, vadinamas Lemon Curd. Tai labai puikus receptas, mes dviese pyragėlius sukirtome per du kartus, liko tik trupiniai ir cukros pudros likučiai. Pasaka! Gaila tik, kad kepiau juos paprastoje keksiukams skirtoje kepimo formoje, o ne kriauklelės formos, kuri skirta būtent Madeleines. Jeigu tokią kartais turite, – šis receptas Jūsų. O jeigu norėsite šiuo receptu pavaišinti visą šeimą, rekomenduoju kepti iš dvigubo produktų kiekio.

    Įvertinimas: 10/10 Labai labai puikūs pyragėliai – lengvi, ne per saldūs, purūs, sviestiniai. Aš net nebežinau, ką dar galima gero apie juos pasakyti, nes kai viskas tobula, tai ir nebežinai, ką dar pridėti…



    Sudėtingumas:
    Nesunku, bet yra ką nuveikti. Madeleines reikalauja kuopštumo ir preciziškumo, todėl pasiruoškite laikrodį po ranka.

    Šaltinis: BBC Iplayer žiūrėta laida ‘Little Paris Kitchen’, pirmoji serija. Rekomenduoju visiems pasižiūrėti šią laidą – ten tokia anglė mergaičiukė Rachel Khoo verda ir kepa nuostabius prancūziškus patiekalus su savo kosmopolitinėmis variacijomis. Tikrai labai naudinga ir gera laida.

    24-iems Madeleines reikės:

    Pyragėliams:

    3 didelių kiaušinių
    130 g cukraus
    200 g miltų
    10 g kepimo miltelių
    1 citrinos nutarkuotos žievelės
    20 g medaus
    4 valgomųjų šaukštų riebaus pieno
    200 g išlydyto ir šiek tiek atvėsinto sviesto
    24 vidutinio dydžio šviežių aviečių
    Cukraus pudros papuošimui

    Citrininiam kremui Lemon curd:

    1 citrinos nutarkuotos žievelės ir išspaustų sulčių
    žiupsnelio druskos
    45 g sviesto
    40 g cukraus
    2 didelių kiaušinių tryniai

    1. Pirmiausia iškepkime keksiukus: tešlą geriausia pasidaryti iš vakaro arba likus mažiausiai keturioms valandoms iki kepimo, kadangi ji būtinai turi pastovėti šaltai. Išplakite kiaušinius iki balsvumo. Atskirame inde suberkite miltus, nutarkuotą citrinos žievelę ir kepimo miltelius ir gerai išmaišykite.
    2. Dar kitame dubenyje sumaišykite medų ir pieną kartu su šiltu išsilydžiusiu sviestu. Tada supilkite į šią masę išplaktus kiaušinius ir viską labai gerai išmaišykite. Galiausiai supilkite šį mišinį į miltus ir užmaišykite gražią kvapnią tešlą. Ją uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai keturioms valandoms.
    3. Tada paruoškite citrininį kremą: supilkite citrinos sultis į prikaistuvį ir suberkite citrinos žievelę. Taip pat suberkite cukrų ir druską bei gabalėliais pjaustytą sviestą. Tada kaitinkite ant mažos ugnies.
    4. Atskirame indelyje išplakite kiaušinių trynius, ir, kai masė prikaistuvyje pradės garuoti, bet dar neužvirs, po truputį varvinant ir intensyviai maišant, supilkite kiaušinių trynius į būsimą kremą. Supylę maišykite tol, kol pradės tirštėti, ir kremas pataps kondensuoto pieno konsistencijos. Tada nukelkite nuo ugnies, supilkite į indą ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
    5. Atėjus laikui, iškepkite pyragėlius: kepimo formą ištepkite riebalais ir ant viršaus apibarstykite miltais. Tada į kiekvieną formelę pripilkite maždaug po vieną nubrauktą valgomąjį šaukštą tešlos – formelės turi būti pripildytos daugiau nei iki pusės, bet jokiu būdu ne iki viršaus. Į kiekvieno pyragėlio vidurį įdėkite po vieną avietę ir švelniai spustelėkite.
    6. Pyragėlių kepimas – būtina laikytis visų taisyklių! Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 5 minutes. Tada išjunkite orkaitę ir palaikykite ją išjungtą 1 minutę. Tada nustatykite 160 C kepimo temperatūrą ir kepkite dar 5-6 minutes. Pyragėliai bus iškepę tada, kai šonai bus rusvi, o viršūnėlė bus gražiai balsva. Tą patį pakartokite ir su antrąja pyragėlių partija, tik prieš tai nepamirškite išplauti ir nusausinti kepimo formos!
    7. Pyragėliams iškepus, palaukite kelias minutes, ir tada išimkite juos iš kepimo formos. Kol antra partija kepa, supilkite citrininį kremą į konditerinį švirkštą arba tiesiog konditerinį maišelį metaliniu galiuku ir į kiekvieno pyragėlio vidų šalia avietės įspauskite šiek tiek citrininio kremo. Tą patį pakartokite ir su antrojo kepimo pyragėliais.
    8. Paruošę pyragėlius, apibarstykite juos cukraus pudra ir valgykite šiltus arba šaltus – ir taip ir taip labai skanu.

    Skanaus!

    One Trackback

    1. [...] Receptų Rodyklė Uncategorized Salotos Mėsos patiekalai desertai Užkandžiai Sumuštiniai sriubos Vegetariški patiekalai Patiekalai su soja Veganiški patiekalai Pusryčiai Garnyrai Ispaniška virtuvė Kepiniai Graikiška virtuvė Pyragėliai Karštieji patiekalai Pudingai Žuvies patiekalai Marokietiška virtuvė Švediška virtuvė Lietuviška virtuvė Amerikietiška virtuvė Tortai Šventiniai patiekalai Ledai Valentino dienos patiekalai Kalėdų patiekalai Pyragai Angliška virtuvė Itališka virtuvė Pasta Viduržemio jūros regiono virtuvė Indiška virtuvė Turkiška virtuvė Pietūs ant laužo Prancūziška virtuvė « [...]

    Komentuokite!

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>