Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Vasariškos avinžirnių salotos su Fetos sūriu

    Įvertinimas: 10/10 Ar gali būti neskanios salotos su Fetos sūriu, bazilikais ir mėtomis? Tikriausiai ne. Šios labai kvapnios, intensyvaus skonio, tarytum šaukiančios vasarą. Skaniam sekmadieniui. Tik žolelės būtinai būtinai turi būti šviežios.

    Sudėtingumas: Nėra ką veikti.

    Šaltinis: Jamie Oliver knyga ,,Gaminame su Oliveriu”, 122 puslapis.

    4 porcijoms reikės:

    1 nulupto nedidelio raudonojo svogūno
    1-2 šviežių raudonų aitriųjų paprikų be sėklų ( aš naudojau vieną – aštrumas jautėsi)
    2 saujų prinokusių raudonų arba geltonų pomidorų
    2 citrinų
    Extra virgin alyvuogių aliejaus
    Jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
    1 skardinės konservuotų avinžirnių (410 g) ( tinka naudoti ir virtus – tada prireiks 4 didelių saujų, bet konservuoti minkštesni ir kvapnesni)
    Saujos sukapotų šviežių mėtų
    Saujos suplėšytų žaliųjų arba violetinių šviežių bazilikų
    200 g Fetos sūrio

    1. Iš pradžių supjaustykite plonais griežinėliais svogūną, tada labai smulkiai susmulkinkite aitriąją papriką, galiausiai stambiai supjaustykite pomidorus ir viską išmaišykite dubenyje.
    2. Išspauskite iš pusantros citrinos sultis ir apšlakstykite salotas. Taip pat nepagailėdami įpilkite alyvuogių aliejaus. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
    3. Prikaistuvyje pašildykite avinžirnius kartus su jų konservų sultimis, tada jas nupilkite ir 90 procentų visų karštų avinžirnių sudėkite į salotas. Likusius avinžirnius sutrinkite šakute ir taip pat sudėkite į salotas. Trumpam palikite viską marinuotis – iki tol, kol karštis iš avinžirnių išgaruos.
    4. Patiekite salotas kambario temperatūros, prieš tai įtrupinę Fetos sūrio, įbėrę bazilikų bei mėtų ir viską išmaišę.
    5. Galima išspausti ir likusią pusę citrinos – Jūsų reikalas. J. Oliveris taip pat siūlo pridėti Chorizo dešros, saulėje džiovintų pomidorų bei varijuoti žolelėmis. Iš mano patirties – skanu su traškia duona. Taip pat siūlau salotas patiekti kambario temperatūros, kadangi visai atšalusios jos nebe tokios kvapnios.

    Skanaus!

    One Comment

    1. Mikaela
      Posted Gegužė 21, 2015 at 12:17 vakare | #

      Mmm, šios salotossu avinžirniais tikrai puikaus skonio. Svarbiausia tikrai vasariškos. Gaminom ir gaminsim dar ne kartą pagal šį jūsų receptuką.

    Komentuokite!

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>