Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Keptas viščiukas su citrina ir keptos bulvės su rozmarinais

    Tai jau seniai buvo mano patikrintas receptas, kuris niekada neapvylė – jį išbandžiau, jei neklystu, tik gavusi pirmąją Jamie Oliverio knygą nuo draugių kažkurio nioliktojo gimtadienio proga. Šiandien tas recepto puslapis jau dėmėtas, viskas išmokta beveik atmintinai – bet viščiuko skonis išlieka vis dar toks pats geras…

    Įvertinimas: 10/10 Kaip jau sakiau, tai – klasika. Šis receptas patinka visiems – tiesiog teisingai iškeptas viščiukas. Siūlyčiau nekeisti šviežių žolelių džiovintomis – skonis bus silpnesnis.

    Sudėtingumas: Paprasta, bet šiek tiek užtruksite.

    Šaltinis: Jamie Oliver knyga ,,Gaminame su Oliveriu”, 18 puslapis.

    Keturiems alkaniems valgytojams reikės:

    1 organiško viščiuko (2 kg)
    Jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
    2 kg nuskustų bulvių
    1 didelės citrinos
    1 česnako galvos, padalytos į nenuluptas skilteles
    Didelės saujos šviežių čiobrelių šakelių
    Didelės saujos šviežių rozmarinų (lapeliai nuskabyti nuo šakelių)
    Extra virgin alyvuogių aliejaus
    8 plonų griežinėlių parūkytos šoninės

    1. Viščiuko vidų ir išorę nepagailėdami įtrinkite druska ir pipirais ir padėkite į šaldytuvą uždengtą. Geriausia, jei tai padarytumėte iš vakaro arba kelias valandas prieš kepimą – mėsa bus daug skanesnė.
    2. Užvirinkite didelį prikaistuvį sūdyto vandens, supjaustykite bulves į kiaušinio dydžio gabalėlius ir sudėkite į vandenį kartu su visa citrina bei nenuluptomis česnako skiltelėmis. Virkite maždaug 12 minučių nuo užvirimo. Kai bulvės apvirs, nukoškite vandenį ir palikite viską vienai minutei nugaruoti. Tada išimkite citriną ir česnako skilteles, o bulves pakratykite puode.
    3. Išimkite viščiuką iš šaldytuvo, karštą citriną atsargiai subadykite maždaug 10 kartų ir sugrūskite į viščiuko vidų kartu su rozmarinais bei čiobreliais. Viščiuką įtrinkite alyvuogių aliejumi, dėkite ant skardos ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 190 C. Kepkite maždaug 45 minutes.
    4. Praėjus 45 minutėms, ištraukite viščiuką ir išimkite jį iš skardos. Tada sudėkite bulves į skardą – ten liko išsiskyrusių riebalų iš mėsos, tad pakratykite bulves, kad jos apsivoliotų tuose riebaluose iš iškeptų traškesnės. Bulves paskirstykite į šonus, į vidurį vėl įdėkite viščiuką, jo krūtinėlę ir šonus apdėkite šoninės griežinėliais ir kepkite dar 45 minutes arba tol, kol Jūsų viščiukas iškeps – didesnis keps ilgiau. Viščiukas būna iškepęs tada, kai mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulų, o ištekančios sultys yra skaidrios.
    5. Viščiukui iškepus, J. Oliveris siūlo šoninę nuimti nuo viščiuko ir sutrupinti ant bulvių, bet mes mėgstame apkepusius šoninės griežinėlius tiesiog suvalgyti šalia vištienos nesutrupintus. Skonis fantastiškas!

    Skanaus!

    2 Comments

    1. Posted Balandis 14, 2012 at 3:55 vakare | #

      Atrodo tikrai gardžiai, net nuotraukoje matau koks sultingas viščiukas ir traški šonine, mmm…. :)

      • ugne
        Posted Balandis 14, 2012 at 4:19 vakare | #

        Viktorai, bandyk prie progos:))

    Komentuokite!

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>