Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Kepta pasta su Mocarela ir Parmezanu

    Ši pasta – populiari visoje Italijoje. Šeimos ją kepa švenčių metu ir valgo karštą, truputį atšalusią arba netgi šaltą. Man labiausiai patiko valgyti šiek tiek atšalusią, nes sūris jau būna tvirtesnės konsistencijos.

    Įvertinimas: 10/10 Labai labai gera vegetariška pasta. Puikiai tiko ant velykinio stalo – man tai buvo skaniausias šventinio stalo patiekalas. Skonis nėra kažkoks ypatingas ar neragautas, bet jis taip puikiai vientisas, tvarkingas! Taip pat labai smagu kramsnoti apkepusius makaronus – pasaka! Rekomenduoju visiems vegetarams (ir ne tik) išbandyti – tai tiesiog privalu.

    Sudėtingumas: Paprasta.

    Šaltinis: Čia.

    Keturiems valgytojams reikės:

    Druskos ir pipirų pagal skonį
    Extra virgin alyvuogių aliejaus
    Vieno balto susmulkinto svogūno
    2 skiltelių susmulkinto česnako
    1 arba 2 džiovintų ir sutrupintų čili pipirų (man užteko vieno – aštrumas jautėsi pakankamai)
    Trijų skardinių konservuotų slyvinių pomidorų (arba naudokite tokį patį kiekį šviežių)
    Didelės saujos šviežių bazilikų lapų
    1 valgomojo šaukšto raudonojo vyno acto
    400 g orecchiette rūšies makaronų (juos galima pasigaminti pačiam labai lengvai – kitąkart šį patiekalą gaminsiu būtent su šviežiais)
    4 didelių saujų tarkuoto Parmezano sūrio (tinka ir Džiugas)
    3 didesnių Mocarelos rutulėlių, supjaustytų griežinėliais (arba 4 mažesnių)

    1. Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek alyuogių aliejaus ir pakepinkite svogūną, česnaką bei čili pipirus maždaug 10 minučių, kol gražiai apkeps, bet dar nepradės rusvėti.
    2. Jeigu naudojate šviežius pomidorus, įkaitinkite prikaistuvį su sūdytu vandeniu ir sudėkite į jį pomidorus, kai vanduo užvirs. Pavirkite maždaug 40 sekundžių, kol pradės luptis odelė. Tada nupilkite vandenį ir nulupkite odelę. Jeigu naudojate konservuotus pomidorus, šį žingsnį tiesiog praleiskite.
    3. Sudėkite į prikaistuvį su pomidorais česnako, čili bei svogūno mišinį, užpilkite viską stikline vandens ir palikite virti ant mažos ugnies maždaug 20 minučių.
    4. Kol padažas virs, per tą laiką išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės, bei paruoškite sūrį ir bazilikus naudojimui.
    5. Baigiant padažui virti, pagardinkite jį druska, vyno actu bei pipirais ir sutrinkite blenderio pagalba. Tada sudėkite bazilikų lapus ir gerai išmaišykite.
    6. Supilkite į išvirusius makaronus pusę kiekio pomidorų padažo bei įberkite saują Parmezano sūrio. Viską išmaišykite.
    7. Įkaitinkite orkaitę iki 190 C ir ištepkite kepimo skardą, kurioje kepsite makaronus, alyvuogių aliejumi. Sudėkite šiek tiek pastos į skardą, tada apiberkite Parmezano sūriu ir apdėkite Mocarelos skiltelėmis. Tokį sluoksniavimą kartokite tol, kol baigsis ingredientai, ir apkepo viršų gausiai apibarstykite Parmezanu.
    8. Pašaukite į orkaitę makaronus maždaug 15 minučių arba iki tol, kol apskrus. Aš kepiau truputėlį ilgiau, nes norėjau daugiau apskrudimo. Patiekite į lėkštę patiekalą karštą, šiek tiek atvėsusį arba šaltą.

    Skanaus!

    2 Comments

    1. Anonimas
      Posted Spalis 13, 2014 at 7:30 vakare | #
    2. miau
      Posted Spalis 13, 2014 at 7:31 vakare | #

    Komentuokite!

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>