Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Kukurūzų sriuba su čiobreliais ir petražolėmis

    Tokią sriubą reikia virti, kai nuo visko pavargsti ir tiesiog nebežinai, ko nori, o gal ir nieko nebenori… Ji sušildys ir palinkės labos nakties.

    Įvertinimas: 8/10 Skani vegetariška sriuba, bet ypatingai nenustebina. Tiesiog tokia tvarkinga, neišsišokanti, su šelnia skonių derme.

    Sudėtingumas: Nėra ką veikti.

    Šaltinis: Receptą radau čia.

    Keturioms porcijoms reikės:

    1 saliero lazdelės su lapeliais
    1 vidutinio dydžio svogūno
    Pusantro valgomojo šaukšto sviesto
    Pusės arbatinio šaukštelio džiovintų smulkintų čiobrelių
    1 valgomojo šaukšto miltų
    3 puodelių 1% riebumo pieno
    1 vidutinio dydžio bulvės (idealiausia – Yukon Gold rūšies)
    100g svogūnų laiškų
    2 puodelių šaldytų kukurūzų
    Ketvirtadalis puodelio smulkintų laiškinių česnakų (chives) ir petražolių (kitaip sakant – šiek tiek pabarstymui patiekiant sriubą)
    Druskos ir pipirų pagal skonį
    Šiek tiek tarkuoto Parmezano sūrio (tinka ir ,,DŽIUGAS”)

    1. Susmulkinkite bulvę, svogūną žoleles bei salierus. Salierų lapus, buvusius prie lazdelės, tai pat susmulkinkite ir atidėkite į šalį.
    2. Įkaitinkite puodą, kuriame virsite sriubą, su sviestu ir sudėkite svogūną, čiobrelius bei susmulkintą saliero lazdelę. Kepkite ant nedidelės ugnies tol kol daržovės pradės rusvėti. Tada apiberkite viską miltais ir pakepinkite dar minutę karts nuo karto pamaišydami.
    3. Supilkite pieną, sudėkite bulves ir virkite ant mažos ugnies maždaug 10 minučių nuo užvirimo. Kol virs, susmulkinkite svogūnų laiškus ir sutarkuokite sūrį stambia tarka.
    4. Suberkite į puodą svogūnų laiškus, kukurūzus bei salierų lapelius ir pavirkite dar keletą minučių nuo užvirimo. Pagardinkite sriubą druska ir pipirais tiek, kiek Jums norisi.
    5. Patiekite sriubą: supilstykite į dubenėlius, užberkite šiek tiek kapotų žolelių, o ant paties viršaus – tarkuoto sūrio. Patiekite su traškia duona arba skrebučiais su sūriu.
    6. Šią sriubą taip pat galima pagardinti jūros gėrybėmis arba rūkyta žuvimi, bet prieš tai reikėtų šiuos produktus pakepinti. Taip pat šaldytus kukurūzus galima keisti šviežiais – skonis turėtų būti fantastiškas.

    Skanaus!

    Komentuokite!

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>