Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Ryžiai su paprikomis ir kepintais bananais

    Tai buvo mano pavasariški vegetariški pusryčiai-pietūs, kadangi kuo daugiau saulės, tuo mažiau norisi valgyti. Iš nurodyto produktų kiekio gavosi dvi labai labai sočios porcijos. Taip pat, manau, šis patiekalas puikiai tiktų kaip garnyras prie vištienos.

    Įvertinimas: 8/10 Man tikrai labai patiko keptas bananas svieste. Ryžiai gavosi ne tokie ypatingi ir gurmaniški, bet prie banano derėjo. Daviau minusą todėl, kad, mano manymu, šiame recepte yra truputį per daug riebalų – 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus ir 50 gramų sviesto man, riebalų nemegėjai, yra tikrai tikrai per daug. Taigi kitąkart, darydama šį patiekalą (taip, tikrai kartosiu), riebalų kiekį mažinsiu iki minimumo, bet šįkart tiesiog viską dariau tiksliai pagal receptą.

    Sudėtingumas: Paprasta.

    Kalorijų kiekis vienoje porcijoje: 860 kcal.

    Šaltinis: Kulinarinė knygelė ”Rice”, 1993 m., 34 puslapis.

    Dviems porcijoms reikės:

    2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus
    1 nedidelio svogūno
    200 g rudųjų ilgagrūdžių ryžių
    400 ml vandens
    1 žaliosios paprikos
    1 raudonosios paprikos
    Žiupsnio druskos
    Žiupsnio Kajeno pipiro (Cayenne pepper)
    2 bananų
    50 g sviesto
    2 arbatinių šaukštelių citrinos sulčių

    1. Susmulkinkite svogūną ir paprikas į mažus gabalėlius.
    2. Įkaitinkite prikaistuvyje aliejų ir suberkite svogūną. Kepkite tol, kol svogūnas pasidarys gražios auksinės spalvos. Apkepus svogūnui, suberkite ryžius, pakepkite 1-2 minutes viską kartu, tada supilkite vandenį, uždenkite prikaistuvį, sumažinkite ugnį ir virkite tiek, kiek nurodyta ant ryžių pakuotės.
    3. Likus maždaug 5 minutėms iki ryžių virimo pabaigos, suberkite paprikas, druską bei pipirus į prikaistuvį ir virkite viską tol, kol išgaruos/susigers visas ryžių skystis.
    4. Kol ryžiai baigia virti, įkaitinkite keptuvę su sviestu, nulupkite bananus ir kepinkite juos tol, kol gražiai paruduos kiekviena pusė. Apversti užteks tik vieną kartą, nes suminkštėjęs banano viršus tampa lengvai pažeidžiamas.
    5. Viską paruošę, patiekite patiekalą: padalinkite ryžius į dvi dalis kiekvienam valgytojui bei pridėkite po vieną bananą. Keptuvėje likusį sviestą supilkite ant ryžių, o bananus pagardinkite juos apliedami po vieną arbatinį šaukštelį citrinos sulčių.

    Skanaus!

    4 Comments

    1. Posted Kovas 29, 2012 at 6:16 vakare | #

      Na išties egzotiškai atrodo, būtinai reikės išbandyti :)

      • ugne
        Posted Kovas 29, 2012 at 9:41 vakare | #

        butinai isbandyk – geriau atrodo nei nuotraukose…sikart ne kokios gavosi, matyt ne ta diena;)

    2. Posted Gruodis 29, 2014 at 9:33 vakare | #

      Ӏ get pleasure from, result inn I found
      exactly what I used to be looking for. You’ve ended my 4
      daү long hunt! God Bless you man. Have a great day.
      Bye

      My blog post Lodgings regarding Visitors and also People to Morocco mole

    3. Posted Sausis 24, 2015 at 2:10 vakare | #

      Fantastic beat ! I would like to apprentice while you amend your site, how can i subscribe for a weblog
      site? The account helped me a applicable deal.
      I were a little bit familiar of this your broadcast offered
      vivid clear idea

    Komentuokite!

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>