Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Pyragas su žaliosiomis citrinomis ir bananais

    Puikus pyragas prie arbatos. Tokio dar niekad nebuvau ragavusi – jis ypatingas. Manau, tą ypatingą skonį suteikia Muscovado rūšies cukrus – be jo šis pyragas būtų visiškai kitoks, kadangi ta ypatingą cukraus skonį pajusdavau su kiekvienu kasneliu…

    Įvertinimas: 10/10 Labai labai skanus pyragas, ypatingas, nepakartojamas. Konsistencija primena morkų pyragą, bet šis – daug turtingesnis savo skonių visuma. Tik, kaip jau minėjau, tą ypatingąjį skonį jis įgaus tik Muscovado cukraus pagalba (tamsus nevalytas cukranendrių cukrus), todėl paprastu cukrumi keisti nerekomenduoju.

    Sudėtingumas: Nesunku, tačiau šiek tiek užtruksite.

    Šaltinis: Receptą radau knygoje ‘Puddings’, 2000, 13-jame puslapyje.

    Pyragui reikės:

    Tešlai:

    300 g miltų
    1 arbatinio šaukštelio druskos
    Pusantro arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
    175 g tamsaus Muscovado rūšies cukraus (nevalytas cukranendrių cukrus)
    1 arbatinio šaukštelio tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
    1 vidutinio dydžio kiaušinio
    1 vidutinio dydžio banano
    1 arbatinio šaukštelio žaliosios citrinos sulčių
    150 g neriebaus kreminio sūrio (Philadelphia tipo)
    115 g Sultanas rūšies razinų

    Pyrago dekoravimui ir sirupui:

    230 g cukraus pudros
    5 arbatinių šaukštelių žaliosios citrinos sulčių
    Tarkuotos žaliosios citrinos žievelės

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C ir ištepkite kepimo formą riebalais arba išklokite kepimo popieriumi.
    2. Dubenyje išmaišykite miltus, druską, cukrų, žaliosios citrinos žievelę bei kepimo miltelius.
    3. Atskirai išplakite kiaušinį bei atskirame dubenėlyje sutrinkite bananą su vienu arbatiniu šaukšteliu žaliosios citrinos sulčių.
    4. Padarykite miltų mišinio viduryje duobutę, į ją sukrėkite kreminį sūrį, gerai išplaktą kiaušinį, razinas bei banano tyrę. Viską po truputį išmaišykite.
    5. Tešlą sukrėskite į kepimo formą, šaukštu išlyginkite būsimo pyrago viršų ir pašaukite. Kepkite 40 – 45 minutes.
    6. Paruoškite sirupą: sumaišykite 115 g cukraus pudros kartu su trimis arbatiniais šaukšteliais citrinos sulčių.
    7. Paruoškite cukraus pudros užpilą pyrago viršui: sumaišykite 115 g cukraus pudros su dviem šaukšteliais žaliosios citrinos sulčių.
    8. Kai pyragas iškeps, atvėsinkite jį dešimčiai minučių, o tada išimkite iš kepimo formos. Pyrago dugną apliekite sirupu ir palaukite, kol jis susigers. Tada apverskite ir apipilkite pyrago viršų užpilu, apibarstykite tarkuota žaliosios citrinos žievele ir padėkite į šiltą orkaitę 5 minutėms, kad išgaruotų nereikalingas skystis ir užpilas sukietėtų.
    9. Jei turite noro, viršų galima dekoruoti džiovintais bananais, žaliosios citrinos sultis bei žievelę keisti apelsino sultimis bei žievele, o razinas – džiovintais smulkintais abrikosais.

    Skanaus!

    2 Comments

    1. Posted Kovas 10, 2012 at 4:42 ryte | #

      Įdomus derinys bananai su žaliąja citrina. Dar tokio pyragėlio nebuvau mačius.

      • ugne
        Posted Kovas 10, 2012 at 1:40 vakare | #

        Medeja, tikrai įdomus, ir skonis įdomus – rekomenduoju išbandyti :)

    Komentuokite!

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>