Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Valentino salotos su figomis

    Įvertinimas: 10/10 Jos idealios! Net nėra ką pridurti… Labai viliojančios ir užburiančios salotos.

    Sudėtingumas: Nėra ką veikti.

    Šaltinis: Radau receptą čia.

    Dviems vienas kitą mylintiems reikės:

    4 figų (galima naudoti tiek žalias, tiek juodas)
    4 griežinėlių Parma arba Prosciutto rūšies kumpio
    Bizono (Buffalo) mocarelos rutulėlio
    Keleto šakelių rausvojo ar žaliojo šviežio baziliko
    6 valgomųjų šaukštų extra virgin alyvuogių aliejaus
    3 valgomųjų šaukštų šviežiai išspaustų citrinos sulčių
    1 valgomojo šaukšto gero skysto medaus
    Jūros druskos
    Šviežiai maltų juodųjų pipirų

    1. Kiekvieną figą įpjaukite kryželiu ne iki pat galo – maždaug žemiau pusės. Tada pirštu spustelėkite viršūnėlę ir paspauskite smarkiau – kai paleisite, figa atsidarys kaip gėlė, – taip salotų padažas pateks tiesiai į jos viduriuką.
    2. Kiekvieną figą-gėlę apvyniokite vienu griežinėliu kumpio, aplink išdėliokite plėšytus mocarelos griežinėlius bei nuskabytus bazilikų lapelius (jų kiekis gali varijuoti – man patiko, kai bazilikų buvo daug).
    3. Sumaišykite salotų užpilą iš alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių ir medaus. Paskaninkite jį žiupsneliu juodųjų pipirų ir druskos.
    4. Apipilkite salotas užpilu: pildami nepamirškite šiek tiek jo įlašinti į kiekvieną figos gėlės viduriuką.
    5. Patiekite salotas su balta traškia duona, kad išdažytumėte visas likusias gerąsias salotų sultis.

    Skanaus!

    2 Comments

    1. Posted Vasaris 16, 2012 at 10:04 ryte | #

      Su tokiais produktais negali būti neskanu ;) O kur gavai pirkti buivolių pieno mocarelos?

      • ugne
        Posted Vasaris 16, 2012 at 12:37 vakare | #

        Laura, karts nuo karto buna didesnese parduotuvese….reikia tik nutaikyti proga. As radau rutuliuka supakuota indelyje panasiame kaip mazas grietines indelis….:) Bet siaip, manau, su paprasta mozarela galima drasiai keisti, tik jos konsistencija bus tvirtesne, o del skonio….kol ragavau viena suri, tol jauciau ta ,,bizoniskuma”, bet salotose tas skonis kazkur lyg ir pranyko…O gal tiesiog pats suris ne aukstos kokybes buvo :)

    Komentuokite!

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>