Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Žalieji ledai su avokadais, vanile ir citrinomis

    Nebesulaukė šis receptas vasaros, bet ir gerai, nes jau seniai neteko savęs pričiupti valgančios ir negalinčios sustoti…

    Įvertinimas: 11/10 Taip, šių ledų skonis pranoksta dešimtbalę vertinimo sistemą. Ypač patiko tai, kad avokadų ir citrinų žievelių neturėjau galimybės sutrinti (neturiu blenderio) iki tyrelės, todėl ledai gavosi pusiau šerbetas – smagu karts nuo karto pričiupti kokį avokado gabalėlį. Ir dar – ledai tokie pavasariškai žali!

    Sudėtingumas: Visai nesunku, bet šiek tiek užtruksite.

    Šaltinis: Receptą radau žurnale ,,Jamie” 6-ajame numeryje. Taip pat šis receptas jau seniai puikuojasi pas Indrę bloge.

    Ledams reikės:

    200 cukraus
    Vienos paprastos citrinos sulčių bei nutarkuotos žievelės (tik geltonosios dalies)
    Vienos žaliosios citrinos sulčių bei nutarkuotos žievelės (tik žaliosios dalies)
    2 vanilės ankščių (sėklas išimkite atskirai) arba 1 arbatinio šaukštelio vanilės esencijos (manau, esencijos galima lašinti šiek tiek daugiau, jeigu labai mėgstate vanilę, – tik nepamirškite kaskart įlašinus ragauti, ar nekartu)
    4 vidutinio dydžio avokadų
    500 ml 4% riebumo pieno

    1. Paruoškite sirupą: į prikaistuvį supilkite išspaustas sultis iš citrinų, suberkite cukrų ir tarkuotas žieveles, sudėkite vanilės ankštis ir sėklas (arba vanilės esenciją). Kaitinkite sirupą tol, kol ištirps cukrus, tada nukelkite nuo ugnies, supilkyte į dubenį, kuriame maišysite ledus, ir palikite atvėsti. Kai sirupas atvės, išgriebkite iš jo vanilės ankštis ir sėklas.
    2. Susmulkinkite avokadus ir, jei neturite belnderio, sutrinkite iki tiek, kiek Jums atrodys pakankamai (aš trindama įpildavau sirupo, kad geriau trintųsi). Jei turite blenderį, tada viskas labai paprasta – tiesiog sutrinkite avokadus. Po to juos užpilkyte pienu bei sirupu ir viską išplakite elektrinio maišytuvo pagalba (recepte rašo, jog reikia plakti iki tol, kol gausis vientisa tyrelė). Aš viską išplakiau rankiniu būdu ir gavosi labai gerai!
    3. Supilkite ledų masę į plastikinį dubenį ir padėkite į labai šaltą kamerą, kad stingtų greitai. Kas pusvalandį, iki kol sušals, ledus pamaišykite.
    4. Kai ledai sušals, galite juos paskirstyti keletui žmonių į kelis dubenėlius ir vėl padėti į kamerą. Aš tiesiog juos sudėjau į konservų indelius, nes tinkamų indelių, deja, neturėjau… Bet dar smagiau buvo valgyti iš skardinių:)

    Skanaus!

    6 Comments

    1. Posted Vasaris 14, 2012 at 5:44 vakare | #

      Išsisaugau receptą! Seniai norėjau paragauti ledų su avokadais, nors atsiliepimų girdėjau skirtingų. Manau, citrinos puikiai prie jų tinka.
      : )
      O štai už skardines atskiras pliusas – puiki idėja :)

      • ugne
        Posted Vasaris 15, 2012 at 5:43 vakare | #

        Juliana, malonu:)lauksim atsiliepimu:)

    2. Posted Vasaris 14, 2012 at 7:11 vakare | #

      Jo nuostabūs jie – gaminau prieš metus ar kiek :) niam, norėčiau šaukštelio jų

      • ugne
        Posted Vasaris 15, 2012 at 5:42 vakare | #

        Indre, geras! Kazkaip neaptikau pas tave, buciau nuoroda tavo blogo idejus…:)

    3. Posted Vasaris 19, 2012 at 7:51 vakare | #

      Senokas receptas (buvo pagaminti sulig žurnalo atsiradimu mano rankose) o ir gali būti neužkategorizuotas, nes gaminus esu gal tik šiuos ir šokoladinius ledus (o juos labai rekomenduoju ;) )

      • ugne
        Posted Vasaris 19, 2012 at 8:13 vakare | #

        Indre, suradau ir įdėjau nuorodą:)

    Komentuokite!

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>