Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Avinžirnių košė su raudonėliais ir česnaku

    Šis receptas priklauso ispaniškųjų užkandžių – TAPAS kategorijai. Labai džiaugiuosi, kad radau dar vieną patiekalą, kurį galėsiu įterpti į skanių pusryčių meniu.

    Įvertinimas: 9/10 Labai skanu – tikrai nesitikėjau. Kiekvienąkart nudžiugdavau aptikusi paprikos trupinėlių šaukšte. O avinžirniai su Sherry vinegaru tikrai draugauja! Tiesiog puikus veganiškas patiekalas.

    Sudėtingumas: Nėra ką veikti.

    Šaltinis: Jamie Oliver knyga ,,Jamie does”.

    Dviems nedidelėms pusryčių porcijoms reikės:

    400 g talpos skardinės konservuotų avinžirnių
    1 valgomojo šaukšto Sherry vinegaro
    Keleto šlakelių extra virgin alyvuogių aliejaus
    Vienos susmulkintos skiltelės česnako
    Žiupsnelio jūros druskos
    Aitriosios paprikos miltelių
    Džiovintų raudonėlių

    1. Prikaistuvyje pakaitinkite avinžirnius kartu su jų konservų sultimis iki tol, kol pradės virti. Tada nukelkite nuo ugnies ir su bulvėms trinti skirtu įrankiu sutrinkite avinžirnius iki košinės konsistencijos.
    2. Įmaišykite Sherry vinegarą, suberkite smulkintus česnakus, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir įberkite gerą žiupsnį druskos. Viską išmaišytkite ir vėl pastatykite minutei ant ugnies.
    3. Patiekite košę: sudėkite avinžirnius į dubenėlius, užpilkite ant viršaus dar po šlakelį alyvuogių aliejaus, užberkite po gerą žiupsnį aitriosios paprikos, šiek tiek druskos ir nepagailėkite džiovintų raudonėlių. Skanaukite su traškia balta duona.

    Skanaus!

    2 Comments

    1. Posted Vasaris 11, 2012 at 1:38 ryte | #

      mmm… kokios gardzios nuotraukos! su mielu noru suvalgyciau lekste tokios koses ♥

      • ugne
        Posted Vasaris 11, 2012 at 2:37 vakare | #

        Neringa, aciu :) butinai pasidarykit – patiks:)

    Komentuokite!

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>