Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Ispaniškos vištų kepenėlės su kepinta Chorizo dešra

    Kepenėlių mėgėjai labai nudžiugs, išbandę šį netradicinį jų paruošimo būdą. Tai senas ispaniškas receptas, užrašytas Jamie Oliverio jo kelionėse po Ispaniją. Šį patiekalą galima valgyti ir kaip užkandį, ir kaip pagrindinį patiekalą. Mes valgėme kaip pagrindinį, todėl ingredientų kiekį teko dvigubinti. Ir kitas mano patarimas – siūlyčiau jokiu būdu nekeisti šviežių petražolių džiovintomis.

    Įvertinimas:9/10 Nesu didelė kepenėlių mėgėja, bet šios patiko – kvapnios, turtingo skonio, minkštos.

    Sudėtingumas: Labai paprasta.

    Šaltinis: Jamie Oliver knyga ,,Jamie Does”.

    Dviems užkandžiautojams reikės:

    125 g ispaniškos Chorizo dešros
    Vieno smulkiai supjaustyto svogūno
    Šlakelio extra virgin alyvuogių aliejaus
    4 viso dydžio ( iš dviejų dalių) šviežių vištų kepenėlių
    2 valgomųjų šaukštų Sherry vinegaro
    Didelės saujos kapotų šviežių petražolių

    1. Supjaustykite dešrą griežinėliais ir sudėkite kartu su svogūnais bei šlakeliu alyvuogių aliejaus į įkaitintą keptuvę. Kepkite 4-5 minutes, kol dešra apskrus, o svogūnai suminkštės.
    2. Sudėkite į keptuvę kepenėles ir kepkite dar keletą minučių, kol apkeps ir pasidarys aukso spalvos, – turi nebebėgti rausvos sultys.
    3. Baigiant kepenėlėms kepti, supilkite į troškinį vinegarą, pusę saujos petražolių ir viską palaikykite keptuvėje dar minutę.
    4. Patiekite patiekalą: troškinį padalinkite į dvi dalis, sudėkite į dubenėlius ir apibarstykite likusiomis petražolėmis. Nepamirškite kiekvienam valgytojui atlaužti po traškios baltos duonos gabalą. Paprasta!

    Skanaus!

    2 Comments

    1. Posted Vasaris 3, 2012 at 10:10 ryte | #

      Mažas pastebėjimas… Jei jau verti receptą į lietuvių kalbą, tai galima ir vinegar’ą išversti – tai juk actas.. :)

    2. ugne
      Posted Vasaris 3, 2012 at 12:43 vakare | #

      Ačiū už mažą pastebėjimą:) nepatinka man tas žodis actas;)

    Komentuokite!

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>