Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Kepinta Chorizo dešra su lęšiais

    Tai senas ispaniškas receptas, užrašytas Jamie Oliverio jo kelionėse po Ispaniją. Patiekalas puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek užkandžiams. Tik neapsigaukite, porcijos bus nedidelės. Jei norite sočiau pavalgyti, patiekalą reikės daryti iš dvigubo ar trigubo kiekio ingredientų.

    Įvertinimas:9/10 Vieno balo pritrūko todėl, kad atšalęs šis patiekalas pasirodė dar skanesnis! Reiškia, arba kažko per daug, arba jį išties reikia valgyti pravėsusį – bet recepte to paminėta nebuvo.

    Sudėtingumas: Labai paprasta – užtruksite kelias minutes. Siūlyčiau būtinai naudoti šviežias petražoles – jokiu būdu nekeiskite džiovintomis.

    Šaltinis: Jamie Oliver knyga ,,Jamie Does”.

    Keturioms porcijoms reikės:

    125 g ispaniškos Chorizo dešros (bet kokios rūšies)
    400 g konservuotų lęšių
    Didelės saujos šviežių kapotų petražolių
    Sherry vinegaro
    Extra virgin alyvuogių aliejaus

    1. Supjaustykite plonais griežinėliais dešrą.
    2. Įkaitinkite sausą keptuvę, į ją sudėkite dešros griežinėlius ir apkepkite kelias minutes, kol pasidarys traškūs.
    3. Nusunkite lęšius, sudėkite juos į keptuvę ir pakepinkite kelias minutes. Jei troškinys išsausės, įpilkite truputį alyvuogių aliejaus.
    4. Kai troškinys pakais, įpilkite šiek tiek vinegaro bei alyvuogių aliejaus ir pakaitinkite dar minutę.
    5. Patiekite patiekalą: sudėkite troškinį į dubenėlius ir apibarstykite patiekalą šviežiomis petražolėmis.

    Skanaus!

    Komentuokite!

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>