Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Filo tešlos pyragėliai su feta, medumi, sezamais ir čiobreliais

    Tai graikiškas receptas, užrašytas Jamie Oliverio jo kelionėse po Graikiją. Šio patiekalo įvairių variacijų galima dažnai rasti Graikijos gatvėse.

    Įvertinimas: 10/10 Labai puikūs pyragėliai – sūrus Feta sūris puikiai dera su čiobreliais ir medumi. Visiems ragavusiems jis labai patiko, todėl nei vienas neatsisakė antros porcijos. Ir sotu! Šiuos pyragėlius tiesiog privalu išbandyti kaip desertą arba šalia vyno ir sūrių lentos, ar tiesiog kaip užkandį kartu su žaliomis citrininėmis salotomis.

    Sudėtingumas: Labai paprasta – užtruksite neilgai.

    Šaltinis: Jamie Oliver knyga ,,Jamie does”.

    Keturiems gurmanams prireiks:

    300 g Feta sūrio, šiek tiek sutrinto
    2 valgomųjų šaukštų extra virgin graikiško alyvuogių aliejaus
    4 valgomųjų šaukštų skysto šviežio medaus bei dar papildomai patiekimui
    2 arbatinių šaukštelių džiovintų raudonėlių
    8 lakštų Filo tešlos
    4 šviežių čiobrelių šakelių (jei keisite džiovintais, skonis bus mažiau turtingas)
    Kelių arbatinių šaukštelių kepintų sezamo sėklų
    Papildomai alyvuogių aliejaus kepimui ir paruošimui

    1. Sutrinkite Feta sūrį, sumaišykite jį dubenyje su alyvuogių aliejumi, medumi, raudonėliais ir padėkite į šalį.
    2. Kiekvieną Filo tešlos laštą padalinkite į dvi dalis, kad gautųsi taisyklingesnis kvadratas.
    3. Sulankstykite pyragėlius: kiekvieną Filo tešlos lakštą konditeriniu teptuku ištepkite alyvuogių aliejumi (tik nepadauginkite – aliejaus reikia labai nedaug, nes tešla itin trapi!), tada pabarstykite papločius čiobrelių lapeliais ir į vidurį dėkite šiek tiek Feta mišinio ir sulankstykite, kaip Jums patogiau.
    4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C, ištepkite kepimo skardą alyvuogių aliejumi, sudėkite į ją pyragėlius vieną šalia kito ir pašaukite. Kepkite pyragėlius tol, kol gražiai pagels ir pasidarys traškūs. Taip pat galite juos gruzdinti keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies – kepti tokiu būdu reikės ant vienos ir kitos pusės po 1-2 minutes.
    5. Kol pyragėliai kepa, paruoškite sezamo sėklas: įkaitinkite sausą keptuvę ir kepkite sezamo sėklas tol, kol pajusite fantastišką kvapą.
    6. Kai pyragėliai iškeps, atsargiai išimkite juos iš kepimo skardos ir padėkite ant sugeriamojo popieriaus, kad nusausėtų.
    7. Patiekite pyragėlius: kiekvieną negailėdami apliekite medumi ir gausiai apiberkite sezamo sėklomis.

    Skanaus!

    4 Comments

    1. Posted Sausis 29, 2012 at 8:03 vakare | #

      Labai gražiai ir skaniai atrodo :) tik vat phyllo tešlos ne kiekvienoje parduotuvėje rasi, tai šiek tiek apsunkina graikiškų/turkiškų patiekalų gamybą Lietuvoje :)
      Super foto, gražiai užfiksuotas patiekalas, tik ilgokai kraunasi. Gal būtų patogiau nuotraukas sumažinti iki blogo pločio (585 mpx šiuo atveju) – ir lankytojams greičiau užsikrautų ir serveryje mažiau vietos užimtų :) Bet čia šiaip, draugiškas pamąstymas :)

      • ugne
        Posted Sausis 29, 2012 at 8:05 vakare | #

        Labas, Vita, aciu uz pastebejimus:) Zinokit sumazinu as tas nuotraukas iki minimumo, bet cia tema kalta, kadangi yra javascriptas joje. Gal koks kodas su bug’u. As ir sita minusa pastebejau – tikriausiai reiks keisti tema ar kalbet su dizaineriu….Iki tol galvojau, kad man cia vienai tik taip…:))

    2. Posted Vasaris 8, 2012 at 12:42 vakare | #

      Turėtų būti labai skanu. Įsivaizduoju, kad aštroka feta labai tinka su saldžiu medum. Beje, labai patiko home puslapis, išsiskiri iš kitų :)

      • ugne
        Posted Vasaris 8, 2012 at 1:01 vakare | #

        aciu, Vilma:) tikrai skanu, patariu kuo greiciau ismeginti:)

    Komentuokite!

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>