Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Žalieji deivės ryžiai (Green goddess rice)

    Įvertinimas: 9/10 Vieno balo šiems ryžiams pritrūko tik todėl, kad tai tiesiog ryžiai. Bet šie ryžiai nėra paprasti – jų skonis puikus. Aš valgiau juos pusryčiams, o draugas valgė su vištiena ir sakė, kad labai tinka. Taigi mėgstantiems didesnes porcijas šie ryžiai labiau tiks kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų. Na, o man jie buvo tiesiog skanūs ir vieni – labai subtilaus skonio, beprotiškai kvapnūs ir gaivūs dėl žviežiai spaustų citrinos sulčių. O pats nuostabiausias dalykas yra tas, kad šie ryžiai yra pavasariškai žali – fantastika! Jei gaminsite, jokiu būdu nekeiskite šviežių bazilikų džiovintais – skonis bus nebe tas.

    Sudėtingumas: Labai paprasta. Jei turite blenderį – visai nėra ką veikti (aš šiek tiek užtrukau, nes blenderio neturiu).

    Šaltinis: Tai garsios kulinarės Claire Robinson receptas, kurį radau čia.

    4-6 porcijoms reikės:

    Pusantro puodelio basmati ryžių (arba stiklinės, jei matuojate stiklinėmis)
    Žiupsnio druskos
    1 nulupto ir susmulkinto avokado (recepte rašė, kad reikia mažo avokado, bet aš siūlyčiau rinktis didesnį, kad žalia ryžių spalva būtų intensyvesnė)
    4-5 šakelių šviežių bazilikų (ant jų turi būti daug bazilikų lapų)
    Šviežiai spaustų sulčių iš vienos citrinos
    3 valgomųjų šaukštų extra virgin alyvuogių aliejaus (aš aliejaus kiekį sumažinau iki vieno valgomojo šaukšto)
    Ketvirtadalio puodelio vandens
    Žiupsnio šviežiai maltų juodųjų pipirų

    1. Puode užvirkite tris puodelius pasūdyto vandens, suberkite ryžius ir virkite tiek, kiek nurodyta ant pakuotės.
    2. Kol ryžiai verda, paruoškite padažą: susmulkinkite baziliką ir kartu su avokadu, aliejumi, citrinos sultimis bei ketvirtadaliu puodelio vandens, blenderiu sutrinkite viską iki vientisos masės, kuri bus grietinės konsistencijos tirštumo. Aš blenderio neturiu, todėl viską sutryniau su šakute – žinoma, bazilikas nesusitrynė, todėl ryžiai nebuvo tokie žali, kokių norėjau.
    3. Supilkite šį padažą į išvirusius ryžius, papipiruokite, pridėkite dar druskos, jei trūksta.
    4. Patiekite su šviežių bazilikų lapeliais. Šie ryžiai kaip garnyras tinka prie paukštienos ir žuvies patiekalų bei, manau, ypatingai tiktų šiltą vasaros vakarą prie kvapnių šašlykų.

    Skanaus!

    One Comment

    1. Posted Birželis 11, 2018 at 7:00 ryte | #

      Ziariai skanus ir sveikas receptas.

    Komentuokite!

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>