Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Plikytos tešlos virtiniai su sojos faršu, žolelėmis ir juodųjų serbentų džemu

    Virtiniais vadinu koldūnus, nes taip juos vadina mano seneliai…

    Įvertinimas: O šito patiekalo vertinti neišdrįsiu, nes… jį sugalvojau pati. Tiksliau, virtinių įdaras mano. Galiu pasakyti tik, kad buvo labai labai skanu, ir ne man vienai. Taip gražiai jie garavo ant stalo, kad net fotoaparatas aprasojo… Šis patiekalas Jūsų nepasotins taip, kaip pasotina mėsiniai virtiniai, bet išbandyti verta – atrasite neįprastų skonių. Taigi vertinti palieku Jums!

    Sudėtingumas: Šiek tiek yra ką nuveikti.

    Šaltinis: Plikytos tešlos recepta pavogiau iš čia, o įdarą, kaip jau sakiau, sugalvojau pati.

    Keturioms porcijoms reikės:

    Virtinių tešlai:

    3 puodelių miltų (arba stiklinių, jei viską matuosite stiklinėmis)
    3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
    1 puodelio verdančio vandens

    Įdarui:

    100 g sojos faršo
    2 nemažų morkų
    1 šaukšto alyvuogių aliejaus kepimui (galite dėti ir daugiau, jei norisi)
    Kiaušinio
    Pusė jautienos ar vištienos sultinio kubelio
    Nemažos saujos šviežių kapotų žolelių – laiškinio česnako (chives), petražolių, krapų (galite naudoti ir kitas čviežias žoleles, tokias, kaip bazilikas, čiobrelis, raudonėlis, bet aš naudojau šias, kadangi jos visos kartu sukuria itin puikų skonį)
    Žiupsnio pipirų
    Žiupsnelio druskos (papildomai druskos reikės ir virtinių virimui)
    Žiupsnio allspice prieskonių mišinio (malti gvazdikėliai, muskatas ir cinamonas) arba tiesiog smulkinto muskato
    2 šaukštų citrinos sulčių
    Keleto lauro lapų

    1. Paruoškite tešlą: į miltus supilkite aliejų ir išmaišykite, tada supilkite verdantį vandenį, viską išmaišykite ir, palaukę keletą minučių, kol mišinys atvės, gerai išminkykite. Padėkite tešlą į šaldytuvą atvėsti, kol paruošite įdarą.
    2. Paruoškite įdarą: išvirkite sojos faršą, kaip nurodyta pakuotėje. Įkaitinkite keptuvę ir aliejuje pakepinkite morkas, sudėkite sojos faršą, sutrupinkite sultinio kubelį ir viską pakepinkite dar keletą minučių.
    3. Apkepusį mišinį sudėkite į dubenį, suberkite du trečdalius kapotų žolelių, įmuškite kiaušinį, suberkite pipirus, allspice prieskonius ar muskatą, druską, supilkite citrinos sultis.
    4. Masę gerai išmaišykite ir pradėkite ruošti virtinius.
    5. Iškočiokite tešlą, su stikline išspauskite apvalius skritulėlius ir jų viduryje dėkite šiek tiek įdaro.
    6. Užspauskite virtinių kraštus pirštais arba šakute.
    7. Užvirkite puode vandenį su trupučiu druskos ir lauro lapais. Sudėkite į verdantį vandenį pusę virtinių, pamaišykite, uždenkite dangtį ir pavirkite minutę. Tada sudėkite likusius virtinius – taip virtiniai niekada nesulips.
    8. Kai virtiniai iškils į paviršių, pavirkite dar 7-10 minučių ant sumažintos ugnies.
    9. Patiekite virtinius: kiekvieną porciją pagardinkite likusiomis kapotomis žolelėmis ir patiekite su grietine, sojos padažu arba juodųjų serbentų uogiene. Aš valgiau su juodųjų serbetų džemu ir nuoširdžiai siūlau šį derinį išbandyti – maloniai nustebsite. Taip pat nepaprastai puikus padažas koldūnams yra grietinė, sumaišyta su sojos padažu – vienas skaniausių mano ragautų padažų, kuris man netgi skanesnis už daugumą sūrio padažų.

    Skanaus!

    Komentuokite!

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>