Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Česnako ir baltojo vyno sriuba

    Įvertinimas: 9/10 Šiai sriubai pritrūko vieno balo tik todėl, kad man patinka aštrios sriubos. O ši labai švelni, lyriška. Iš pradžių paragavusi pagalvojau: ,,Aštuntukas”. Bet, kai įmečiau smulkintų petražolių saujelę, pajutau visai kitą skonį – nuostabų. Taip pat labai patiko muskatinis atspalvis, o sutirštėjusį kiaušinį, pasirodo, valgyti yra labai smagu!

    Sudėtingumas: Labai paprasta.

    Šaltinis: Lietuvos maisto blogerių leidžiamame žurnale 0C žiemos numeryje. Bet receptą šiek tiek pakeičiau, nes 2 šaukštai sviesto man pasirodė per riebu.

    Dviems porcijoms reikės:

    Pusės valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
    4 valgomųjų šaukštų neriebios grietinėlės
    8-9 didelės česnako skiltelės
    1 nubrauktas valgomasis šaukštas miltų
    600 ml vištienos sultinio
    60 ml baltojo sauso vyno
    2 kiaušiniai
    Žiupsnis druskos
    Žiupsnis pipirų
    1 arbatinis šaukštelis malto muskato riešuto
    Šluotelė šviežių petražolių

    1. Puode, kuriame virsite sriubą, alyvuogių aliejuje pakepinkite susmulkintą česnaką, kol gražiai paruduos ( maišykite, kad neprisviltų). Suberkite miltus ir dar pakepinkite vieną minutę.
    2. Supilkite karštą sultinį, baltą vyną, išmaišykite ir virkite 10 – 15 minučių.
    3. Kol sriuba verda, išplakite atskirame inde kiaušinius. Taip pat galite pasidaryti skrebučių (aš sriubą valgiau su plėšytos baltos duonos skrebučiais). Tinka ir bet kokia kita traški duona, o žurnale rekomenduojama sriubą valgyti su skrebučiu ir lydytu sūriu ant viršaus.
    4. Sriubai baigus virti, nukelkite puodą nuo ugnies ir, iš lėto pildami, įmaišykite kiaušinių plakinį. Nepaliaukite maišę tol, kol jis sriuboje sutirštės į gražius siūlelius. Tada supilkite grietinėlę, suberkite muskatą, pipirus, druskos pagal skonį. Uždengę dangtį, palaikykite sriubą 5 minutes, kad susistovėtų.
    5. Patiekite sriubą – į kiekvieną dubenėlį įdėkite po saujelę kapotų petražolių.

    Skanaus!

    Komentuokite!

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>