Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Švediški kukuliai rožiniame juodųjų serbentų padaže

    Įvertinimas: 10/10 Puikesnių kukulių tikrai nebuvom ragavę! Šiaip nemėgstu beveik visko, kas pagaminta iš faršo, bet šitie buvo kažkas kitokio… Tokie, kurių be Oliverio pagalbos pats nepasigamintum. Ir dar tas rožinis padažas suteikia patiekalui romantikos. Pats Oliveris sako, kad šie kukuliai – Švedijos pasididžiavimas. Jis rekomenduoja tokių kukuliukų paragauti Ikėjos kavinukėse arba pasigaminti patiems, kai laukiate svečių ir norite kažko elegantiško, nekasdieniško, komfortiško. Taigi priverstinai ir aš prašau visų išbandyti šį receptą – negalima juk visą gyvenimą valgyti tik lietuviškus kotletus!

    Sudėtingumas: Šiek tiek yra ką nuveikti.

    Šaltinis: Jamie Oliver knyga ,,Jamie does”.

    Keturioms porcijoms reikės:

    Kukuliams:

    Saujos šviežių stambiai smulkintų krapų, petražolių ir laiškinių česnakų (chives)
    300 g kiaulienos faršo
    300 g jautienos faršo
    1 didelis kiaušinis
    100 ml pieno
    75 g sausų baltų džiūvėsėlių
    1 arbatinis šaukštelis allspice prieskonių mišinio (jis susideda iš muskato riešuto, cinamono ir gvazdikėlio miltelių)
    Gero žiupsnio jūros druskos ir juodųjų pipirų
    Alyvuogių aliejaus kepimui

    Padažui:

    Pusės citrinos sulčių
    300 ml jautienos sultinio (jei naudosite kubelį, 300 ml vandens kiekiui užteks pusės kubelio)
    1 valgomojo šaukšto su kaupu miltų
    60 ml riebios grietinėlės
    Vieno 200 g indelio bruknių, juodųjų serbentų, gervuogių ar spanguolių džemo (aš naudojau juodųjų serbentų džemą)

    1. Sukapokite stambiai žoleles ir pusę jų sudėkite į dubenį, kuriame maišysite kukulių masę. Sudėkite faršą, kiaušinį, pieną, džiūvėsėlius, allspice prieskonių mišinį, po gerą žiupsnį druskos ir pipirų ir rankomis sumaišykite masę kukuliams.
    2. Padalykite masę į dvi dalis, iš jų suformuokite dvi ,,dešras”. Supjaustykite jas į po 15 vienodo dydžio gabalėlių, atsiraitokite rankoves, pašlapinkite rankas ir formuokite lygius kukulius. Nepaliaukite šlapinę rankų – tokiu būdu kukuliukai gausis gražios formos.
    3. Suformavę kukulius, uždenkite juos maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą valandai, kad kukuliai susistovėtų.
    4. Po valandos sudėkite kukulius į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi ir kepkite tol, kol pajusite, jog iškepė. Kukuliams iškepus, išimkite juos iš keptuvės, sudėkite į lėkštę ir paruoškite padažą.
    5. Likusio aliejaus keptuvėje neišpilkite. Į keptuvę viską maišant supilkite citrinos sultis, sultinį, grietinėlę, miltus, didelį šaukštą su kaupu Jūsų pasirinkto džemo, po gerą žiupsnį druskos ir pipirų.
    6. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir maišykite padažą iki tol, kol gausite gražią konsistenciją. Tada sudėkite kukulius į padažą ir viską dar pakaitinkite kelias minutes.
    7. Patiekite kukulius. Juos tinka valgyti su bulvių ar salierų koše (mes pasirinkome bulvių košę). Taigi dėkite į lėkštes košės, tada ant viršaus užpilkite padažą su kukuliais, apšlakstykite džemu, šonuose pridėkite dar po keletą šaukštų džemo, viską apibarstykite likusiomis žolelėmis ir patiekite.

    Skanaus!

    8 Comments

    1. Posted Sausis 13, 2012 at 2:53 vakare | #

      Šiaip tų pabodusių lietuviškų kotletų receptūra tokia pati kaip ir šių kukulių…. Paploti čia galima padažui ;)

      • ugne
        Posted Sausis 13, 2012 at 3:21 vakare | #

        Laura, Iš tikrųjų, Švedija ne tai jau toli nuo mūsų, bet mums patiko, kad čia nebuvo vegetos ir česnakų nei kvapo :)

    2. r
      Posted Sausis 13, 2012 at 9:20 vakare | #

      Svedai siuos kukulius valgo su spanguoliu uogiene o ne su juoduju serbentu

      • ugne
        Posted Sausis 13, 2012 at 10:01 vakare | #

        Tikra tiesa – tai taip pat paminėjau recepte :)

    3. Posted Sausis 14, 2012 at 9:16 ryte | #

      esu bandžius tik su bruknėm tuos švediškus kukulius, labai gardu. įdomus derinys – su serbentų uogiene :) švedai turbūt iš klumpių išvirstų iš netikėtumo :D

      • admin
        Posted Sausis 14, 2012 at 11:09 ryte | #

        juodieji serbentai taip pat puikiai tiko:) kiek girdejau, svedai megsta varijuoti valgydam sius kukulius su ivairiu misko uogu uogiene, bet klasika yra spanguoles.

    4. Posted Sausis 14, 2012 at 11:34 ryte | #

      Intriguojantis padažiukas :)

      • ugne
        Posted Sausis 14, 2012 at 12:19 vakare | #

        tikrai ypatingas :)

    One Trackback

    1. By get free instagram followers without downloading on Spalis 18, 2017 at 5:51 ryte

      Download Dynamics Crm 2013 Sdk…

      Miško UogosŠvediški kukuliai rožiniame juodųjų serbentų padaže | Miško Uogos…

    Komentuokite!

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>