Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Saldusis kuskusas su džiovintais abrikosais ir skrudintomis pistacijomis

    Įvertinimas: 10/10 Tai ne šiaip sau kuskusas, kurį iki tol buvote ragavę – tai pats tikriausias desertas – saldus, kvapnus, manau, puikiai tiktų kalėdiniam stalui. Ir koks sotus! Tikrai puikus desertas, kai norisi ne torto ir ne pyrago. Šį patiekalą J. Oliveris priskiria prie marokietiškų patiekalų, kadangi atrado jį keliaudamas po Maroką. Jis rekomenduoja be išlygų išbandyti šį desertą ir taip pažvelgti į kuskusą iš kitos perspektyvos. Nuoširdžiai rekomenduoju ir aš! Manau, taip paruoštomis pistacijomis ir abrikosais galima gardinti ir manų košę (juk kuskusas padarytas iš manų kruopų).

    Sudėtingumas: Šiek tiek yra ką nuveikti.

    Šaltinis: Jamie Oliver knyga ,,Jamie does”.

    Keturioms porcijoms reikės:

    200 g džiovintų abrikosų (kuo minkštesnių)
    1 apelsino
    200 g kuskuso
    550 ml pieno
    3-4 valgomųjų šaukštų skysto medaus
    didelės saujos pistacijų (išgliaudytų)
    cinamono

    1. Supjaustykite abrikosus juostelėmis, nulupkite apelsino žievelę, ją taip pat suplėšykite į didesnius gabalus. Viską užpilkite verdančiu vandeniu taip, kad vos apsemtų vaisius. Palikite pusvalandžiui. Praėjus pusvalandžiui, išimkite lauk apelsino žievelę, išspauskite apelsino sultis į abrikosų kompotą ir viską sutrinkite blenderiu arba šaukštu, kad gautumėte uogienės konsistencijos masę.
    2. Sausoje keptuvėje pakepinkite pistacijas tol, kol pajusite fantastišką kvapą. Tada dėkite 3-4 šaukštus medaus ir viską dar pakaitinkite 1-2 minutes.
    3. Kol ruošiate pistacijas, prikaistuvyje užvirinkite pieną, suberkite kuskusą ir pavirkite kelias minutes, kol kuskusas taps manų košės skystumo (galite pavirti ir daugiau, jei mėgstate kietesnį kuskusą). Jei pamatysite kad trūksta skysčio, įpilkite dar vandens ar pieno.
    4. Patiekite desertą: į lėkštę dėkite kuskusą, ant jo užpilkite abrikosų kompotą, o ant viršaus – pistacijas su medumi. Viską apibarstykite cinamonu.

    Skanaus!

    2 Comments

    1. Posted Sausis 14, 2012 at 9:10 ryte | #

      neteko dar valgyti saldaus kuskuso (nors labai jį mėgstu). Būtinai išbandysiu šį receptą.

      • admin
        Posted Sausis 14, 2012 at 11:06 ryte | #

        Egidija, butinai isbandyk! tik patariu nepersivalgyti, nes sis desertas labai sodraus ir turtingo skonio, kvepiantis kaledoms, todel juo reikia megautis:)

    Komentuokite!

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>