Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Veganiškos avokadų ir bananų salotos su baziliku

    Įvertinimas: 10/10 Kokios puikios šios salotos! Galbūt todėl, kad pagamintos iš produktų, kuriuos labiausiai mėgstu. Gardžios dar ir todėl, kad labai malonu valgyti panašios konsistencijos bananą ir avokadą kartų, o jų skoniai puikiai dera. Bazilikas taip pat čia pritapo. Rekomenduoju mėgstantiems gaivias, egzotiškas salotas!

    Šias salotas dariau veganiškas, t. y. – be riebalų, medaus ir pieno produktų. Bet, manau, kad sojos grietinėlę ir cukrų puikiai galima pakeisti medumi, paprasta neriebia grietinėle bei įpilti lašelį alyvuogių ar sezamo sėklų aliejaus.

    Sudėtingumas: Nėra ką veikti.

    Šaltinis: Įkvėpimas atėjo iš čia, bet viską užbaigė fantazija.

    Taigi 2 porcijoms reikės:

    2 didelių arba 3 mažų avokadų
    2 bananų
    1 arb. š. cukraus
    2 arb. š. vyno acto
    2 valgomieji šaukštai sojos grietinėlės
    Žiupsnelis raudonosios paprikos (aitriosios)
    Žiupsnelis juodųjų pipirų
    Žiupsnelis džiovintų bazilikų
    Žiupsnelis druskos

    1. Avokadus ir bananus supjaustyti griežinėliais ir sudėti sluoksniais į lėkštes.
    2. Iš sojos grietinėlės, vyno acto, cukraus, pipirų, paprikos ir druskos padaryti mišinį, juo užpilti salotas, viską apibarstyti bazilikais, dar kartą papipiruoti ir patiekti.

    Skanaus!

    One Comment

    1. Posted Spalis 5, 2015 at 1:19 vakare | #

      Mėgstamiausias mano desertas!

    Komentuokite!

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>