Misko Uogos
Sekite paštu:
  • Tortas ,,Velnio maistas”
    (Devil’s food cake)

    Įvertinimas: 10/10 Nuostabus tortas, tikrai. Kepiau jį ir Kalėdų, ir Naujųjų metų proga. Visiems ragavusiems jis patiko. Šokoladas puikiai dera su riešutų sviestu, o gausiai sulaistytas biskvitas gavosi dar ir skaniai drėgnas. Labai rekomenduoju mėgstantiems šokoladinius kepinius. Žodžiu, šį tortą tikrai verta išbandyti kiekvienoje virtuvėje.

    Sudėtingumas: Šiek tiek atima laiko, bet padaryti nesunku.

    Šaltinis: Radau pas Astą Saulėtoje virtuvėje .

     

    Biskvitams reikės:

    50 g kakavos miltelių
    150 g verdančio vandens
    100 g pieno
    150 g sviesto
    330 g miltų
    1 a.š. kepimo miltelių
    1/2 a.š. druskos
    300 g cukraus
    4 vudutinio dydžio kiaušinių
    1 valg.š. vanilės esktrakto

    Šokoladiniam kremui reikės:

    200 g juodojo šokolado, smulkinto
    100 g pieniško šokolado, smulkinto
    350 g žemės riešutų sviesto
    350 g riebios grietinėlės (aš naudojau ne pačią riebiausią)
    50 g sviesto

    1. Kakavą užpilkite verdančiu vandeniu ir maišykite, kol ištirps.
    2. Į kakavą supilkite pieną, išmaišykite ir palikite, kol atvės.
    3. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
    4. Kitame inde kambario temperatūros sviestą išplakite plaktuvu iki purios masės.
    5. Suberkite cukrų ir plakite dar kelias minutes.
    6. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno masę gerai išplakdami.
    7. Supilkite vanilės ekstraktą ir gerai išmaišykite.
    8. Į sviesto plakinį pakaitomis suberkite miltų mišinį ir kakavą.
    9. Paruoštą tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą.
    10. Kepkite apie 40 – 45 minutes 175 °C orkaitėje. Patikrinti, ar iškepęs, galite mediniu pagaliuku ar metaliniu peiliu – įkištas į biskvito centrą ir ištrauktas pagaliukas ar peilis turi būti švarus.
    11. Biskvitui iškepus, palikite jį atvėsti (geriausia biskvitą iššsikepti iš vakaro, ir sutepti visą tortą kitą dieną). Biskvitui visiškai atvėsus, perpjaukite jį į tris lygias dalis ilgu peiliu kepiniams ar siūlu.
    12. Paruoškite torto kremą. Abiejų rūšių šokoladą ir sviestą ištirpinkite ant garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje.
    13. Į ištirpusį šokolado ir sviesto mišinį įmaišykite žemės riešutų sviestą.
    14. Supilkite šaltą grietinėlę ir maišykite tol, kol gausite vientisą tvirtos konsistencijos kremą.
    15. Sutepkite tortą kremu. Vieną biskvitą dėkite ant lėkštės lygiu paviršiumi ar padėklo. Jei norite, sulaistykite (aš biskvitus gausiai sulaisčiau iš abiejų pusių tiesiog paprasta saldinta kakava).
    16. Ant biskvito tolygiai paskirstykite šiek tiek daugiau nei trečdalį kremo. Uždėkite antrą biskvitą, tepkite antrą trečdalį kremo ir vėl sulaistykite.
    17. Likusiu kremu aptepkite torto viršų ir šonus.
    18. Tortą palikite šaltai, kad sustingtų kremas.

    Skanaus!

    4 Comments

    1. Posted Sausis 11, 2012 at 6:06 ryte | #

      Tortas atrodo pukiai! ir man labai smagu, kad patiko! Aciu, kad isbandete ir pasidalinote!

      • admin
        Posted Sausis 11, 2012 at 10:09 ryte | #

        Ausra, aciu! tik dabar, uzejusi pas tave, pastebejau, jog torto priesistore tavo bloge. Kita karta busiu atidesne ir paminesiu :)

    2. Posted Liepa 1, 2014 at 7:28 ryte | #

      na visai gerai gavosi, aciu uz recepta!

    3. vik
      Posted Spalis 31, 2014 at 8:58 ryte | #

      Sveiki, receptas atrodo puikus. Noreciau isbandyti, taciau nerasote kokio skersmens kepimo forma naudojote? ;)

    One Trackback

    1. [...] didesnį gabalėlį jo neįmanoma užbaigti… Prieš tai keptas taip pat riešutinis ,,Velnio maistas” sulaukė daug pagyrų, o aš patį jį taip buvau įsimylėjusi, jog kepiau net keletą kartų bei [...]

    Atsakyti darbas uzsienyje

    Your email is never published nor shared.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>